7 Aralık 2008 Pazar

Kolbastı Zamanı...

Maçın başlamasıyla birlikte rakip kaleyi abluka altına aldı Trabzonspor. Umut kaçırdı, ardından Gökhan Ünal iki müsait pozisyondan yararlanamadı, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı boş geçmeyen Taner Gülleri, Song ve Slyva'yı aynı anda ekarte eden ''akıl dolu'' bir vuruşla Kocaelispor'u öne geçirmeyi başardı. Trabzonspor geri düştüğü maçların çoğunda olduğu gibi yine maçı bırakmadı ve ablukayı sürdürdü. Forvetlerinin ''kısıtlı'' yeteneğiyle ya son vuruşu yapamadan ya da henüz bitirici noktaya gelemeden harcanan pozisyonların ardından Umut Bulut, Gökhan Ünal'ın verdiği pasta ''kaval kemiğiyle'' yumuşattığı topu altıpastan ağlara göndermeyi başararak skorda yeniden eşitliği sağlamayı başardı. Devrenin sonuda başı gibi Trabzonspor'un yoğun baskısıyla geldi.

İkinci devrede ilk devrenin bir kopyası gibi oynandı, Trabzonspor 61. dakika kutlamalarından 10 dakika sonra Selçuk'un ortasında Tayfun Cora'nın kafa vuruşundan attığı golle skorda öne geçmeyi başardı. Maçın bundan sonraki kısmı ise Trabzonspor'un ''tedirgin baskısı'' ve Kocaelispor'un ''göstermelik'' gol atma isteği ile geçti.

Trabzonspor Kocaelispor'u skor olarak zor ancak oyun olarak ezerek geçti ve liderliğini puan farkını arttırarak korumayı başardı. Gökhan Ünal ve Umut Bulut önceki haftalarda olmadığı kadar iyi mücadele ettiler, yeterli sorumluluğu aldılar, Yattara her maç daha iyi oynuyor daha fazla sorumluluk alıyor, bugün de Kocaelispor kilidini açmak için herşeyi yaptı, Serkan Balcı oyundan çıkana kadar sahanın en iyi futbolcusuydu, her yere koştu, pres yaptı, top kaptı, O'ndan beklenmeyecek kalitede paslar da attı. Sezon sonu mukavelesinin bittiğini ve yönetimin çok geç kalmaması gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Kontratı sezon sonu sona erecek olan bir başka oyuncu olan Kaptan Hüseyin Çimşir'de oyundan çıkana kadar son derece pozitif bir futbol sergiledi. Ferhat Çökmüş oyuna girdikten sonra sahada hayalet gibi gezerken, Ersun Hoca'nın Isaac'i küstürmemek için O'na daha fazla dakika vermesi gerektiğini bugün son beş dakikada oyuna giren Isaac'in hal ve hareketlerinden anlamamak mümkün değildi.

Haftaya Bursa'ya gidiyor Trabzonspor. Devrenin bitimine, geç oynanacak olan Fenerbahçe maçını saymazsak iki maç kaldı, liderliği koruyacak gibi gözüküyor bordo mavililer.

Son sözüm ise Serdar Bali'ye olacak; daha maç başlamadan ''Trabzonspor bu hafta ve önümüzdeki hafta kaybederse ligin ilk yarısını beşinci sırada bitirir'' sözünü ne amaçla ve hangi akla uyarak söylediğini çok merak ediyorum. Eğer böyle bir temennisi varsa bilelim de biz de O'nun söylediği bu sözlerin amacının ne olduğunu daha iyi algılayabilelim.

1 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Ne Umut ne de Gökhan Trabzon'un santraforu olabilir. Trabzon'un acil santrafora ihtiyacı var...