15 Aralık 2008 Pazartesi

Biz de Varız...

Geçen hafta taraftarının da katkısıyla Ankaraspor'dan ''trajik'' bir mağlubiyet alan Beşiktaş için bu hafta oynayacağı Ankaragücü maçının önemi hiç kuşkusuz çok artmıştı ancak anladığım kadarıyla fazla motivasyon bir baskıya dönüştü ve Beşiktaş kolay kazanabileceği maçta zor anlar yaşadı.

Maçtan önce geçen hafta oyundan çıkarken yuhlanan ve gözyaşlarına hakim olamayan takım kaptanı Mattias Delgado'ya çiçek verilmesi taraftarın verdiği anlık tepkinin bir özrüydü aslında. Mustafa Denizli birkaç haftadır yaptığı hatadan vazgeçip Holosko'yu ilk onbire alınca Nobre'nin de ekmeğine yağ sürmüş oldu aslında. Özellikle geçen sezon Holosko transferinden sonra belirgin bir performans artışı gösteren Brezilyalı oyuncu, Ankaragücü maçında da ''sık sık'' pozisyona girse de bu kez gol atmayı başaramadı. Holosko ise zor kontrol ettiği topu yine zor bir vuruşla ağlara göndererek takımını erken öne geçirip baskıyı hafifletmeyi başardı ancak Beşiktaş ne yaptıysa ikinci golü bulamadı ve maç Holosko'nun golüyle 1-0 sona erdi.

Mustafa Denizli bana göre son derece profesyonel bir şekilde geçtiğimiz hafta boyunca takımın 2 haftadır kaybetmesinden ziyade ''Beşiktaş'ın büyüklüğünden'' bahsederek takımdaki kötüye gidişatı bir tür ''motivasyon gösterisiyle'' basına malzeme etmemeye çalıştı. Bu stratejisinde de başarılı olduğunu söyleyebilirim aslında, Trabzonspor'un mağlup olduğu haftayı iyi değerlendirip zirveyle arasındaki puan farkını bir maça indirmeyi başardı siyah beyazlılar ancak asıl sınav önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray maçında verilecek. Olası bir mağlubiyet Mustafa Denizli'nin devre arasına son derece sıkıntılı girmesine ayrıca Demirören'in kulübü kendisine biraz daha borçlandırmasına sebep olabilir. Beşiktaş için sezonun en kritik maçı önümüzdeki hafta ''tırnağının ucundaki'' Lincoln ve arkadaşlarına karşı Ali Sami Yen'de oynayacakları maç olacak...

3 yorum:

Faruk dedi ki...

Onu bunu bırakalım da Tuncay Şanlı postlarına sessiz kalmanız üzüyor beni, takdir etmenizi bekliyorum kendisini postun altında :)

Unknown dedi ki...

Sözüm söz, kendisi Chelsea ayarında bir takıma gidip 11'in değişmez elemanı olsun, heykelini yaptırıp kendisinin şahsından da özür dileyecem :) İnşallah mahçup olan ben olurum :)

Faruk dedi ki...

Son cümlenizdeki samimiyetinize inanmıyorum Sevgili Demirel:)