24 Aralık 2008 Çarşamba

İlk Yarıda Ankaraspor...

Bana göre sezonun en flaş takımı olan Ankaraspor bu sezon yıllardır beklenilen patlamayı gerçekleştirerek, zirvenin yalnızca 4 puan gerisinde ilk devreyi beşinci olarak bitirmeyi başardı. Sezona 2-0'lık Trabzonspor mağlubiyetiyle başladıktan sonra ligin ikinci haftasında da Gaziantespor'a yine aynı skorla mağlup olan mavi beyazlı takım bu karşılaşmadan sonra müthiş bir yükselişe geçerek onbirinci haftadaki Fenerbahçe maçına kadar 7 galibiyet ve 1 beraberlik alarak geldi. Bu maçı da yine 2-0 kaybeden Ankaraspor, Galatasaray ile 0-0 berabere kalıp deplasmanda Beşiktaş'ı 3-1 yenme başarısı gösterdi.

Şu an takımın en değerli oyuncusu hiç kuşkusuz Trabzon doğumlu olan Özer Hurmacı. Özer'in yanında Murat Tosun, Bilal Kısa, Neca, Antonio de Nigris ve Theo Weeks gibi önemli oyuncuları kadrosunda barındıran Ankaraspor'un teknik direktörü ise mütevazi kişiliği ve ''adam gibi'' duruşu ile Aykut Kocaman. Sezonun en değerli demeçlerinden birini Beşiktaş galibiyetinden sonra Ömer Güvenç'e vermişti:

Ömer Güvenç: Hocam maçı nasıl kazandınız?
Aykut Kocaman: Vallahi bu ortamda maçı nasıl kazandığımızı ben de anlamadım!

Ankaraspor ligin ilk yarısını umulanın çok üstünde bir yerde bitirerek ligin ikinci yarısını düşme korkusundan uzak bölgelerde oynamayı şimdiden garanti altına aldı. Bu rahatlık şayet ''rehavete'' yol açmazsa Erman Toroğlu'nun tabiriyle ''iyi işler'' yapmaya devam edebilirler ancak sezon sonunu en iyi ihtimalle beşinci sırada görebileceklerini düşünüyorum, tabi kadrolarını koruyabilirlerse...

Hiç yorum yok: