2 Aralık 2008 Salı

Clifford Hammond ve Predrag Drobnjak Transferleri...

Efes Pilsen geçen sezon oynadığı play-off yarı finalinde Fenerbahçe Ülkerspor karşısında sürklase olunca varolan kadrosunu neredeyse tamamen sıfırlamış ve bambaşka bir takımla lige girmişti. Ergin Ataman yönetimindeki ekip Beko Basketbol Ligi'nde nispeten tatmin edici sonuçlar almış olsa da Euroleague'de işler iyi gitmeyince lacivert beyazlılar yeni takviyelerde karar kıldılar.

Bu takviyelerin ilki hepimizin yakından tanıdığı Sırp oyuncu Predrak Drobnjak. Neredeyse Türkiye'de büyüdü diyebileceğimiz bu oyuncu Mario Kasun'un sakatlığının çok uzun süreceğinin açıklanmasından sonra pota altına yapılan bir takviye oldu. Geçen sezon yine Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Beşiktaş Colaturka'da forma giyen Sırp oyuncunun transferi zaten sezon başından beri hep gündemde olduğu için bir sürpriz değil.

Asıl sürpriz transfer ise Darüşşafaka'nın oyun kurucusu Clifford Hammonds'ın transferi oldu. Bu bölgede Ender Arslan, Engin Atsür, Charles Smith ve Milos Vujanic gibi guardlara sahip olan Efes Pilsen sadece Euroleague maçlarında oynatmak üzere Hammonds'ı transfer etti. Efes Pilsen'in gruptaki durumu ve önündeki zorlu maçlar muhtemelen bu transferi yapmaya itti lacivert beyazlıları. İşler gerçekten istedikleri gibi gitmiyor ve bu hafta oynayacakları Partizan maçından mağlubiyetle ayrılmaları durumunda gruptan çıkmaları mucizelere kalacak. Clifford Hammonds ve Predrag Drobnjak ne kadar yardımcı olacaklar bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok: