12 Aralık 2008 Cuma

Şampiyonlar Ligi'nde 6. Hafta ve Genel Bakış

A GRUBU:

Chelsea FC - CFR 1907 Ecomax Cluj: 2-1 (Kalou,Drogba/Yssouf Kone)
AS Roma - Girondins Bordeaux: 2-0 (Brighi,Totti)

PUAN DURUMU:

1- Roma: 12
2- Chelsea: 11
3- Bordeaux: 7
4- Cluj: 4

Genel Bakış:

Seri başlarının istediğini aldığı bir grup oldu A Grubu. Yalnızca Roma Chelsea ile yer değiştirdi sıralamada. Bordeaux ve Cluj'ın performansları ise bana göre son derece tatminkardı. İlk hafta maçında Roma'yı deplasmanda deviren Cluj'ın performansı ancak bir beraberliğe daha yetti ve evlerinde oynadıkları tüm maçları kaybederek, grup sonuncusu oldular. Aslında içerde oynadıkları maçlarda en azından yenilmeme başarısını gösterebilselerdi bu grubun görüntüsü çok daha değişik olabilirdi.

B GRUBU:

Panathinaikos - Anorthosis Famagusta: 1-0 (Karagounis)
SV Werder Bremen - Internazionale: 2-1 (Pizarro,Rosenberg/Ibrahimovic)

PUAN DURUMU:

1- Panathinaikos: 10
2- Inter: 8
3- Werder Bremen: 7
4- Anorthosis: 6

Genel Bakış:

Panathinaikos'un sürpriz liderliğiyle biten bir grup. Inter gruptan çıkmayı başardı ancak performansı ilerisi için pek ümit vermedi. Werder Bremen her zamanki gibi Şampiyonlar Ligi'nden UEFA Kupası'na geçiş yaparken bence Şampiyonlar Ligi'nin en flaş takımı olan Anorthosis ise tecrübesizliğinin kurbanı oldu ancak ülkesine çok değerli puanlar kazandırdığını da eklemeden geçmeyelim. Benim tahminime göre bu grubun birinciside ikinciside çeyrek finali göremeyecekler hatta ikincisinin teknik direktörü çeyrek finali göremediği maçın ardından istifa etmiş olacak...

C GRUBU:

FC Basel - Sporting CP Lizboa: 0-1 (Yannick)
FC Barcelona - Shaktar Donetsk: 2-3 (Slyvinho,Burgos/Gladky-2-,Fernandinho)

PUAN DURUMU:

1- Barcelona: 13
2- S.Lizbon: 12
3- Shaktar: 9
4 - Basel: 1

Genel Bakış:

Barcelona ve Shaktar'ın bir üst tura yükselmesini beklediğim gruptan Portekiz temsilcisi S. Lizbon, Shaktar'ı geçerek, Barcelona ile birlikte bir üst tura yükseldi. Barcelona işi garantiledikten sonra oynadığı maçlardan bir puan çıkarırken, Basel'de en azından ''şeref puanını'' Barcelona deplasmanından almış oldu. Sporting Lizbon'un daha fazla ilerleyebileceğini sanmıyorum ancak Barcelona hiç kuşkusuz büyük favori...

D GRUBU:

Olympique Marseille - Atletico Madrid: 0-0
PSV Eindhoven - Liverpool FC: 1-3 (Lazovic/Babel,Riera,N'Gog)

PUAN DURUMU:

1- Liverpool: 14
2- A.Madrid: 12
3- Marsilya: 4
4- PSV: 3

Genel Bakış:

Atletico Madrid gruplara dördüncü torbadan katılmış olsa da çektiği şanslı kuranında yardımıyla gruptan kolayca çıkmayı başardı. Şansları yardım etmeye devam ederse çeyrek finali bile görebilirler. Torres'in yokluğunu çok çabuk bertaraf edip Agüero ve Forlan forvetiyle etkili sonuçlar aldılar. Liverpool için zaten fazlasıyla kolay bir gruptu ve istediklerini aldılar. Marsilya UEFA'nın yolunu tutarken PSV Eindhoven ise bilindik performansının üstüne çıkamadı.

E GRUBU:

Manchester United - Aalborg: 2-2 (Tevez,Rooney/Jakobsen,Kurth)
Celtic FC - Villarreal: 2-0 (Maloney,McGeady)

PUAN DURUMU:

1- ManU: 10
2- Villarreal: 9
3- Aalborg: 6
4- Celtic: 5

Genel Bakış:

Manchester United beklenenden az puan toplamasına rağmen grup lideri olmayı başardı. İkinci sırayı da süpriz olmayan bir şekilde Villarreal elde etti. Bu iki takım çeyrek final için mücadele edecek ancak sürpriz üçüncülükte gerçekleşti ve averaj takımı olması beklenen Aalborg Celtic'i geride bırakıp UEFA Kupası'na gitmeyi başardı. Topladıkları 6 puan ise hiçte azımsanacak bir puan değil netice de bir üst turu 1 maçla kaçırmış oldular.

F GRUBU:

Steaua Bucharest - AC Fiorentina: 0-1 (Gilardino)
Olympique Lyonnais - Bayern Munchen: 2-3 (Govou,Benzema/Klose-2-,Ribery)

PUAN DURUMU:

1- B.Munich: 14
2- Lyon: 11
3- Fiorentina: 6
4- S.Bucharest: 1

Genel Bakış:

Grup sıralaması tam da beklenildiği gibi oldu ve hangi takım hangi torbadan girdiyse ligi de bu sıra da bitirdi. Galatasaray'ı eleyen Steaua Bükreş çektiği kötü kuranın sıkıntısını da yaşayarak Şampiyonlar Ligi'ne yalnızca 1 beraberlikle veda etti.

G GRUBU:

Dynamo Kyiv - Fenerbahçe SK: 1-0 (Eremenko)
FC Porto - Arsenal FC: 2-0 (Bruno Alves,Lisandro Lopez)

PUAN DURUMU:

1- Porto: 12
2- Arsenal: 11
3- Dynamo Kyiv: 8
4- Fenerbahçe: 2

Genel Bakış:

Grubun sürprizini liderlik koltuğuna oturmayı başaran Porto gerçekleştirirken, Arsenal Fenerbahçe'nin formsuzluğundan da faydalanıp fazlaca terlemeden üst tura yükseldi. Dynamo Kiev hemen hemen kendinden beklenen performansı göstermiş olurken, hiç kuşkusuz geçen sezonun çeyrek finalisti Fenerbahçe'nin galibiyet bile alamadan lige veda etmesi en büyük hayal kırıklığı oldu.

H GRUBU:

Juventus - BATE Borisov: 0-0
Real Madrid CF - Zenit St Petersburg: 3-0 (Raul-2-,Robben)

PUAN DURUMU:

1- Real Madrid: 12
2- Juventus: 12
3- Zenit: 5
4- BATE: 3

Genel Bakış:

Real Madrid ve Juventus kendilerinden beklenildiği gibi kolayca bir üst tura yükselirken, Zenit UEFA'ya gitti. 3 beraberlik almayı başaran Belarus temsilcisi BATE Borisov ise ''ezilmeden'' turnuvaya veda edip, tecrübe kazanmış oldu.

Hiç yorum yok: