12 Aralık 2008 Cuma

Anket Kapandı. Hakemler Kötü...

Anket sonucundan önce buraya tıklayarak arşivden bir postu okumanız gerekiyor. Bu postta yaklaşık 3 ay önce hakemlerin adil tutumundan, takım ayırmadan verdiği kararların arkasında duruşlarından ve en önemlisi çok az konuşulduklarından bahsetmiştim. İlk 3 hafta itibariyle görüşlerim bu yöndeyken aylar geçtikçe aslında hakemlerin bir arpa boyu yol gidemediğini, her hafta mutlaka en az bir maçın skoruna tesir ettiklerini ve telefonla aranmalardan, son dakika tayinlerine kadar hassas yerlerde de isimlerinin geçtiğini görüyorum.

Hemen her maç postunda hakemin verdiği/vermediği yanlış kararlardan söz eder olduk yine. Deivid'in Denizlispor'a attığı ''buz gibi'' golün verilmemesi, Umut Bulut'un Kayserispor kalesine aşırdığı topun Aydın Toscalı tarafından top daha çizgiye varmadan çevrilmesine rağmen yardımcı hakemin gol kararı vermesi, Tello'nun yardımcı hakemin gözünün önünde Theo Weeks'i yumruklamasına rağmen kart görmemesi, Galatasaray'ın üç ya da dört maçı faul/ofsayt gibi durumlarda attığı gollerle çevirmesi gibi henüz taze olan birsürü örnek yaşadık. Bunlar canlı yayınlarda görebildiklerimiz, bir de Anadolu'nun çeşitli kentlerinde oynanan maçlarda yaşananları düşünün...

3 hafta sonunda hakemlerimizde bir değişim sezmiştim ama maalesef geride kalan haftalarda büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bir heyecanla bir umutla erken konuşmuşum.

Hakem anketinin galibi ise en azından ''Berbat'' seçeneği değil de ''Kötü'' seçeneği olarak çıktı. Kötü 9 oy alırken, Vasat 2, Berbat ise 1 oy aldı. 2 oy ise ''Mükemmel'' seçeneğine verildi ki muhtemelen bunlar da bir tür ''tepki oyu'' idi.

Hakemlerin minimum düzeyde hata yaptığı, maçların skorlarının takımların performansına göre ortaya çıkacağı, temiz, adaletli, hakedenin hakettiği pozisyonda yer alacağı bir lig arzumuz sürüyor ancak gidişat pekte iç açıcı değil maalesef...

Hiç yorum yok: