16 Eylül 2008 Salı

Hakemlerimizdeki Büyük Değişimler

Türk hakemler kendimi bildim bileli eyyamcıdır, mütemadiyen üç büyükler diye tabir ettiğimiz İstanbul takımlarını savunurlar ve asla Edirne sınırlarını geçip Avrupa Futbolu'nda söz sahibi olabilecek kapasitede adalet dağıtamazlardı. (Ahmet Çakar, Doğan Babacan gibi istisnaları kaideye bozdurmuyorum)

Bu sezon farklı bir başlangıç yaptı hakemlerimiz. Fırat Aydınus'un başını çektiğine inandığım hakemlerimiz şu ana kadar canlı olarak izlediğim Turkcell Super Lig maçlarında kendini yere bırakmaya prim tanımayan, sürekli oyunu devam ettirme çabasında olan, kartlarını kullanırken takım ayırmayan, eyyamdan umumiyetle uzak duran, mümkün mertebe sahada futbol oynanmasına yönelik hareketlerde bulunan ve en önemlisi üç büyükleri diğerlerinden ayırmayan değişik bir adalet dağıtım portresi çiziyorlar. Volkan Demirel'e kırmızı kartı bir solukta çıkartan Sayın Habitoğlu'nun bu hareketi önümde büyük bir örnek olarak duruyor. Hata yapmıyorlar mı? Tabi ki yapıyorlar ancak dikkat ederseniz hakemleri ilk üç haftada hemen hemen hiç konuşmadık. Bu yeni sistem anladığım kadarıyla biraz daha fazla kartı gerektiriyor, bu yüzden gösterilen kart sayılarında ciddi bir artış gözlemek mümkün. Örneğin Fırat Aydınus ilk üç haftada toplam 7 kırmızı ve 19 sarı kart çıkartmış. Cüneyt Çakır 5 kez kırmızı 9 kez ise sarı kartını kullanmış. Bülent Yıldırım ise 2 kez kırmızı 11 kez de sarı kartla futbolcuları cezalandırmış. Toplamda ilk üç haftada hakemlerimiz; 20 kırmızı 127 sarı kartla adalet dağıtmışlar. Ben kendi adıma maç yönetimlerinden son derece memnunum. Umarım bu hakkaniyetli tablo lig sonuna kadar devam eder ve hakemlerin müdahele etmediği lig sıralamalarına kavuşuruz...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bravo habitoğluna ne güzel ceylan gibi seke seke çıkardı kırmızısını, aman bravo, süper bravooo.
baştan aşşağı taraflı, skandal ve tahrikkar bir yazı. esef ve şiddetle kınıyorum. lig başlar başlamaz sportif platformu antifenertif platforma çevirdin, tebrikler!!!