2 Eylül 2008 Salı

12 Dev Adam 2009 Avrupa Şampiyonası Yolunda

Bogdan Tanjevic yönetimindeki Türkiye A Milli Basketbol takımı yarın akşam saat 21:00 itibariyle zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Normal şartlar altında pek zorlu bir yolculuk olmaması gereken Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubu maçları, milli takımın içinde bulunduğu durum yüzünden son derece çetin geçmeye aday. Öncelikle maç programını vereyim:

3 Eylül: Türkiye - Ukrayna

6 Eylül: Belçika - Türkiye

10 Eylül: Türkiye - Fransa

13 Eylül: Ukrayna - Türkiye

17 Eylül: Türkiye - Belçika

20 Eylül: Fransa - Türkiye

Gruplarında ilk iki sırayı takımlar 2009 yılında yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı edecek. C grubunda yer alan milli takımın kuşkusuz en çetinceviz rakibi Fransa. Tony Parker'da bundan birkaç gün önce milli takımda yer alacağını açıkladı. Gerçi durum biraz enteresan. Bu turnuva için yaklaşık 1 aydır kampta bulunan Fransa milli takımın diğer oyuncularının, Tony Parker'ın tatilden dönüp milli takıma katılmasını nasıl karşılayacaklarını merak ediyorum. Yani o takımın kadrosunda bulunsam Tony'i pek hoş karşılamazdım. Ne olursa olsun Fransa kaliteli bir ekip ve grup birincisi olması çok normal. Bu durumda ikincilik için geriye 3 aday kalıyor. Belçika'yı bu adaylar içinde saymıyorum çünkü son derece zayıflar. Geriye 2 aday kalıyor, Türkiye ve Ukrayna. Ukrayna son dönemin yükselen yıldızı sayılabilir. Kadrolarında yurtdışında oynayan bir tek basketbolcu bile bulunmasa da makine düzeninde işleyen kollektif bir basketbol anlayışları var. Normal şartlar altında milli takımımıza rakip olamazlar ancak Bogdan Tanjevic şu görüntüde Ukrayna'dan daha tehlikeli bir rakip gibi duruyor milli takım için. Tanjevic'i yeterince eleştirdim şimdiye kadar, tekrar tekrar aynı şeylerden bahsetmeyeceğim.

Milli takımımız eğer Ukrayna Fransa'dan sürpriz bir galibiyet çıkarmazsa (bu çok zor bir ihtimal) elemelerde oynayacağı kritik iki Ukrayna maçından ilkine çıkacak. NTVSPOR veriyor maçları. Hidayet formunun zirvesinde neyseki. En büyük güvencem...

Hiç yorum yok: