2 Eylül 2008 Salı

İkinci Haftanın Lideri Beşiktaş

Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda ağırladığı zayıf (bana göre) rakibi Konyaspor'u Delgado ve Holosko'nun attığı gollerle 2-0 yenerek averajla liderliğe yükseldi.

Maçın başından sonuna kadar Beşiktaş'ın hakimiyetiyle geçti karşılaşma. Delgado'ya kaptanlığın yaradığı kesin, geçtiğimiz yıllara göre daha fazla sorumluluk almaya başladı. Sahada saklanmaması bile yeterli bir atılım olarak kabul ediebilir. Attığı goldeki yaptığı klas orta o kadar öldürücü bir noktaya gitti ki, 3 kişinin ıskaladığı top, ''tıngır mıngır'' ağlarla buluştu. Yaptığı orta ne kadar klassa kaçırdığı penaltı ise o kadar acemiceydi. Çok kötü bir vuruşla topu önce Jefferson'a nişanlayan Arjantinli, pozisyonun devamında penaltı noktasının biraz daha ilerisinden yaptığı kafa vuruşunda (ki kaleci dahil, 3-4 metre yakınlarında kimsecikler yoktu) topu üst direğe nişanlaması, son derece komik bir görüntü oluşturdu. Holosko son derece çalışkan ve bence sağ kanatta ısrar edilmeli Holosko'da. Hem iyi paslar çıkarabiliyor hem de driplingleri korkunç etkili, kolay adam geçiyor. Beşiktaş'ta çok fazla kalmaz zaten. Dünün iyilerinden bir diğeri ise Serdar Özkan'dı. Sol kanatta harika işler yaptı.

Beşiktaş'tan bu kadar övgüyle bahsediyorum ama yine de şampiyonluk için yeterlilik göremiyorum. Bir tuhaflık, bir acemilik var oyunlarında. Ne olduğunu tam çözemedim ama her an her takıma karşı puan kaybetmeye müsait bir takım gibi duruyor.

Beşiktaş'ın Çarşı'sı ayrı bir renk, ayrı bir heyecan. Dünkü tezahüratlarıda çok güzeldi:

İnanın çocuklar, çocuklar inanın,
Güzel günler göreceğiz, güneşli günler,
UEFA finalini biz oynayacağız,
Kadıköy'ü siyah-beyaz boyayacağız.

Aman Alen Kardeş, neymiş öyle o kendimizi fesh ettik falan. Yeni tezahüratlar besteleyin, bütün takımların tribünlerine ezberletin...

5 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Lucescu ayrıldığından beri o tuhaflık ve acemilik beşiktaşın hep üzerindeydi.Lucescu gerçekten çok sağlam,hataya izin vermeyen bir futbol oynatıyordu beşiktaşa.Sinan Engin o dönemlerde bazı maçlardan önce ''ceza sahamıza giremezler'' bazı futbolcular için ''ceza sahasına girerse gol sayarım'' söylemlerinde bulunuyordu.Bu da takım savunmasına ne kadar güvendiğini gösterir.O dönemdeki kadar rahat izlediğimiz bir futbol hiç olamadı.Ertuğrul Hoca ise daha heyecanlı,biraz daha bireyselliğe dayalı futbol oynatmaya çalışıyor kanımca.1-2 oyuncu iyi gününde değilse beşiktaşın işi zor.Mesela bir Delgado sakatlansa o görevi onun kadar iyi yapabilecek birisi yok.Faruk hemen S.Özkan der ama onun futbola bakış açısı çok farklı.Bu sene fizik olarak daha iyi görünüyor ama nerede pas atıp nerede şut atacağını hala bilmiyor.Konya maçınının 10-15 dakikasını izleyebildim.İzlediğim sürede beşiktaş çok tempolu ve en önemlisi hızlı oynuyordu.Defansta Zapo-Toraman oynayacak bence.Holosko maçta sakatlanmış.Seriç olayını hallettiler.Bu hafta ki maçta sanırım seriç solbek Tello sol önde oynar.S.Özkan sağ kanada Holoskonun yerine geçer.Holosko konusunda da Sana katılıyorum.Antalya maçında 2 tane kaleciyle karşı karşıya kaçırdı.Yani pozisyona giriyor.E bu maçta da golünü attı.Demekki o bölge de görevini az çok yapıyor.Zaten bu kadronun 4-4-2 oynaması mümkün değil.Tek önlibero için İnceman da Cisse de güçsüz ve yetersiz.Bence devre arası transferinde veya sene sonu tek başına oynayabilecek kendini kanıtlamış bir önlibero alırlarsa bu kadro çok daha başarılı oynar...

Saygılar...

Faruk dedi ki...

Serdar Özkan iyi ellerde yetiştirilmesi halinde dünyanın önemli kulüplerinde oynayacak kapasitede bir futbolcudur. Gökhan Gönül gibi, Mehmet Topal gibi. Serdar Özkan'da çoğu Türk futbolcusunda olduğu gibi karakter sorunu var. Profesyonel bir eğitim alması şart. Yoksa Delgado'nun şu an yaptığı işin kat be kat iyilerini yapar. Bence günümüz futbolunda tek ön libero devri kapanmıştır artık. Birisi biraz daha teknik, ince ayarcı, birisi daha çok top kazanmaya, koşmaya, basmaya yönelik çift ön liberolar ile tek forvet seçimi her takım için daha faydalı olur. Fenerbahçe'nin ön liberolarının şu an Aurelio ve Appiah olduğunu düşünmek bile istemiyorum!..

Melih Kazdağ dedi ki...

Ben Çift önlibero olayına katılmıyorum.Zira örnek verdiğin iki oyuncu Mehmet ve Appiah birlikte oynadıklarında ikisininde veriminin düştüğünü anımsıyorum.Aurelio Tek oynadığında ise nasıl performansla oynadığını hatırlıyorum.Aslında bu tek önlibero çift önlibero kavramlarının ana nedeni oyunun iki yönünüde oynayabilecek tabiri caizse CM oyuncuların piyasada çok zor bulunmaları.Birkaç örnek verirsem Lampard,Pirlo-Iniesta,Xavi vb oyuncular dünya futbolunda ender bulunan oyunun iki yönünüde oynayan oyuncular.Fenerbahçe'den bir örnek vereyim.Emre ile Appiah pekala birlikte oynarlardı.Beşiktaş'ta Cisse-İnceman sadece defans yaptıkları için Bütün hücum organizasyonları Delgado'nun sırtına biniyor.Hep söyledim Delgado bu kadar güçlü bir oyuncu değil.Trabzonspor'u izleme imkanı bulamadım ama eskiden tanıdığım Selçuk bu sorunları biraz olsun halledebilecek kapasitede bir oyuncu.2 haftadır da gol atıyor.Son birşey daha;Lucescu zamanında Beşiktaş 3-5-2 oynarken çift önlibero oynardı.Hatırlarsınız Tayfur-Guinti.4-lü defansı birçok defa denesede takım 4'lüye alışamadı.Lucescu bunu telafi etmeye çalıştı ve Zago'yu devamlı hücumlara yolladı.Çift önlibero oynarsanız bekler mutlaka winger bek olmalı.Bunu tam anlamıyla uygulayabilecek Fenerde G.Gönül var .Beşiktaş'ta Tello var(alışabilirse).Bunun dışındaki bekler ve takımları zorlanırlar kanımca..

İyi Çalışmalar..

fatih çimen dedi ki...

Aman Alen Kardeş, neymiş öyle o kendimizi fesh ettik falan. Yeni tezahüratlar besteleyin, bütün takımların tribünlerine ezberletin...
dem,şsin ama maçı kapalı üst trübünden izldim ondan biliyorum maçın başlamasına on dakika kala alen markaryan amigo bölumune cıkmaya calıstı ama orda kapıların açıldıgı ılk dakıkadan berı duran kısıler onun o kısma gecmesesıne ızın vermek ıstemedıler fakat alenın yanındakı alkolık sahıslar hemen kargasa ve kavga cıkarma eğilimine girsede onbeş yirmi kişi oduklarını far ettıler hemn gerı vıtes yapıp konuşup anlaşma zemını aramayı teklıf ettıler sonrasında anlastılar ve alen cık tı amıgo bolumune ama sızlere solıyım alenın trubun omru az hemde cok az

Adsız dedi ki...

İlk haftalar heveslerini alsınlar bırakın bunlar ancak çarşı pazarda lider olurlar merak etmeyın sıze 2 hafta verıyorum kavga cıkar kesın bunlarda DON kavgası bunlar gene tepe taklat olurlar=)))