5 Eylül 2008 Cuma

Yeni Bir Serüvenin İlk Adımı...

1996 yılından beridir Avrupa ve Dünya futbolunda söz sahibi olmaya başlayan ülkemiz yarın akşam bir başka maceraya başlıyor. Tarihte ilk kez Afrika Kıtası'nda düzenlenecek olan Dünya Futbol Şampiyonası, Dünya Kupası ya da Jules Rimet Kupası, yani nasıl hitap etmek isterseniz öyle, eleme grubu maçlarına yarın akşam Türkiye saati ile 19:00'da Ermenistan ile oynayacağımız karşılaşma ile başlıyoruz. Erivan'da oynanacak karşılaşma öncesinde basında sıkça politik haberlerin çıktığını, bunların üzerine konuşulduğunu biliyoruz. Tansiyonu yüksek bir maç olması muhtemel, maçın oynanacağı stadyum 50 bin kişilik ve tüm biletler haftalar öncesinden tükendi. Ermenistan bugün İspanya'yı ağırlıyor bile olsaydı maça bu ilginin gösterilmesi mümkün değildi. Zaten 50 bin kişinin birçoğu maça değil savaşa gittiğini düşünüyor olmalı. Cumhurbaşkanımızda gidiyor maça. Etrafını saran kurşun geçirmez bir cam fanusun ardından izleyecekmiş karşılaşmayı. Değer miydi bu rezilliği çekmeye bilmiyorum zaten politik konuşmakta istemiyorum ama bir şekilde konuşmak zorunda kalıyorum işte. Bir not daha ekleyeyim maçın siyasi boyutu hakkında. Fatih Terim ''Tarihin yükünü omuzlarımızda taşıyamayız'' demişti maçtan önce. Taşıyacaksın kardeşim, biz Anorthosis'e karşı oynarken nasıl omuzlarımızdan düşürdüysek o yükü sen de taşıyacaksın ve dik duracaksın, futbolcularında öyle. Önümüze çok çıkacak böyle maçlar. Yarın bugün Yunanistan ile, Rum Kesimi ile, Bulgaristan ile, Ermenistan ile, Malta ile, Avusturya ile çok maçlarımız olacak. Tarihin yükünü biz nasıl taşıdıysak sen de taşıyacaksın. Duymamış olayım!

Maçın politik kısmıyla ilgili yazacaklarım bu kadar. Maç yazısını da yarın yazacağım. Önümüzdeki maç programını vermeden önce millilerimize özellikle de Ermenistan maçlarında sonsuz başarılar diliyorum. O bahsettikleri soykırım yalanının temsilini sahada atacağımız goller ve oynayacağımız üstün futbolla göstermeyi temenni ediyorum. Özel bir maç olduğu için yine 17 numaralı Tuncay formamla izleyeceğim maçı.

6 Eylül 2008: Ermenistan - Türkiye

10 Eylül 2008: Türkiye - Belçika

11 Ekim 2008: Türkiye - Bosna Hersek

15 Ekim 2008: Estonya - Türkiye

28 Mart 2009: İspanya - Türkiye

1 Nisan 2009: Türkiye - İspanya

5 Eylül 2009: Türkiye - Estonya

9 Eylül 2009: Bosna Hersek - Türkiye

10 Ekim 2009: Belçika - Türkiye

14 Ekim 2009: Türkiye - Ermenistan

Dünya Kupası biletini Ermenistan'a karşı kazanarak almak son derece zevkli olacaktır. Umarım İspanya'yı grupta geçebiliriz. Bu yolda Bosna Hersek ve Belçika'dan İspanya'ya sürpriz çelmeler takmalarını bekliyorum. 14 Ekim 2009 akşamı bu blogta ''Dünya Kupası'ndayız'' başlıklı post açmak üzere... Haydi rastgele...

Hiç yorum yok: