27 Eylül 2008 Cumartesi

İstikrar Abidesi!

Dün akşam Fenerbahçe ''sezon geleneğini'' devam ettirerek Sivasspor deplasmanından da mağlubiyetle dönmekten kurtulamadı. Sahadaki duruşuyla da tam performans gösteremeyeceğini gösteren Alex'in sürüklemeye çalıştığı Fenerbahçe, sahada ''hayalet'' gibi gezen Selçuk Şahin'in kafa golüyle öne geçmeyi başardı. Öne geçtikten sonra zaten ''kontrollü'' olan oyununu ''daha kontrollüye'' çeviren sarı-lacivertliler ilk yarıyı bu skorla bitirmeyi başardı.

İkinci yarının başından itibaren oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan ve 50. dakikadan itibaren bunu başaran bir Sivasspor vardı sahada. Önce Balili ardından da Herve Tum'u oyuna alarak forvet sayısını ''maksimuma'' çıkaran Bülent Uygun'un takımı aradığı golü bulmaya Musa Aydın ve Mehmet Yıldız ile bir hayli yaklamışken 65. dakika civarlarında maçın kırılma anı gerçekleşti ve Alex de Souza mutlak gollük bir pozisyonu adeta ''heba'' etti. Oysaki topu tutacak, kaleciyi geçebilecek ya da sağında ve solunda bulunan arkadaşlarına pas verebilecek kadar ''bol'' zamanı bulunuyordu. Bu pozisyonu kaçıran Fenerbahçe ilk önce Sezer Badur'un ''Alex'' ortasında Murat Sözgelmez'in kafasıyla sarsıldı, biraz sonra da gecenin ''skortif'' yıldızı Sezer Badur'un mükemmel şutuyla darbeyi yiyip yere düştü. Gerçi bu golden hemen sonra Daniel Güiza müthiş müsait bir pozisyonda Petkovic engeline takıldı ama zaten Sezer Badur'un şutuyla kader ağlarını örmüştü bence.

Beşinci maçında üçüncü mağlubiyetini almak Fenerbahçe'yi iyice darboğaza itti. Salı günü Dynamo Kyiv maçı ''ölümcül derece''de önemli artık. Olası bir mağlubiyet Aragones'in Fenerbahçe kariyerini ciddi biçimde sarsacak. Türk teknik direktörlerle çalışmayı uzun bir süredir bırakmış olan Fenerbahçe Luis Aragones'i gönderme riskine girer mi bilmiyorum ama başta Burak Yılmaz olmak üzere, Selçuk Şahin ve Colin Kazım-Richards'ın da takımla ilişiklerinin bir an önce kesilmesi gerekiyor bana göre. Burak Yılmaz sahada bulunduğu 20 dakika boyunca saçma sapan bir sarı kart görmenin yanında saçlarıyla ilgilendiği kadar futbolla ilgilenmedi resmen.

İşler kötü gidiyor Fenerbahçe'de. Tekniksel taktiksel yanlışlar olduğu da muhakkak. Sadece geçen sezon buzlu zeminde Fenerbahçe'nin Sivasspor'u nasıl sürklase ettiğini hatırlayın ve bu maçı gözünüzün önüne getirin. Fenerbahçe'nin kan kaybının ne ciddi boyutlarda olduğunu o zaman daha iyi anlarız diye tahmin ediyorum...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Aragonesin 2. del bosque faciası olacağı artık kesinleşti. Dede tam bir bunak, ispanyada 40 sene hocalık yapıp tek bir şampiyonluk kazanamaması tesadüf değilmiş. Burak ve uğur boral ikilisi 1. lig kalitesinde bile değil. Dikkat edin onlar ne zaman oyundaysa her iki kanatta çürüyor, tek zeka kokan akıllı bir top gelmiyor oradan. Colin Kazım'ın altyapısı, teknik kapasitesi ve futbol zekası bence oldukça yüksek. Admin tükürdüğünü yalamamak için ölsede bu gerçeği görmez. İyi bir disiplinden geçip kafasını tamamen işine verirse unutulmaz bir isim olabilir, çünkü kesinlikle o potansiyele sahip. Daha yaşı 21, tuncay gibi 6 senede futbolunu bir adım bile öteye taşıyamadan kalmayacağını, ciddi bir atılım yapacağını umuyorum ilerleyen yıllarda...

Faruk dedi ki...

colin kazım'ı hiç bir zaman tekniği ya da oyun zekası yönünden eleştirdiğimi hatırlamıyorum sevgili demirel, benim onunla olan derdim saha içinde ve dışında takındığı tavırlar ile ilgili...

Unknown dedi ki...

Tekniği ve oyun zekası üst seviyede oyuncular her gün sokakta bulunmuyo mr. admin. Bahsettiğim disiplin problemi aşılabilecek bir meseledir. Oyuncu kazanmaktır hüner, kaybetmek değil. Hemen biletini kesin yaklaşımı çok insafsızca ve gaddar bir tutumdur. Kendisinde iyiye doğru bir gidiş görüyorum, devam ettirebilirse yükselişini, hem kendisi, hem fenerbahçe, hem milli takım kazanır. Mehmet topal, hüseyin cimşir, tuncay şanlı gibi zeka seviyesi yerlerde gezen isimlerin yanında açan bir gül gibidir colin. Ama emek verilmesi, sabır gösterilmesi gerekiyor çünkü buna değer.

Adsız dedi ki...

gerçektende istikrar abidesi bu sezon fener başlığı çok beğendim admin deplasmanlardaki istikrarını sürdürürse küme düşer bu sezon bunlar:)))))

Unknown dedi ki...

Sevgili dangerous, çok dangerous açıklamalar yapıyorsun, daha ligin 5. haftası, söz uçar yazı kalır demişler...