14 Eylül 2008 Pazar

Bir Oraya Bir Buraya Giden Maç...

İzlenecek maç trafiğinin sonuncusu Galatasaray'ın Ali Sami Yen'de Antalyaspor'u ağırladığı maçtı.

Orta saha mücadelesi gibi başlayan maçta Galatasaray rakibine birkaç pozisyon verdikten sonra hemen hemen ilk ciddi atağı sayılabilecek pozisyonda Shabani Nonda ile golü bularak 1-0'ı yakaladı. Golden sonra biraz rahatlayan Galatasaray, bence ofsaytla uzaktan alakası olmayan bir pozisyonda yan hakemin kaldırdığı bayrak ile yardımına koştuğu ve topun ağlarla buluşmasına rağmen gol değeri kazanmadığı pozisyonla sinyali almış olmalıydı aslında. İkinci duran top denemesinde rakip forveti Nonda ile kontrol etme gafletine düşen Galatasaray savunmasını çok güzel bir kafa vuruşuyla mağlup eden Ngwenya'nın golü ile de Antalyaspor beraberliği yakaladı. Amatör küme maçlarında böyle goller yeniyor mu merak ediyorum? Biz halı saha da pek yemiyoruz, belirtmek istedim. İki takım ikinci devreye 1-1'de buluşmak üzere sözleşip soyunma odasının yolunu tuttu ilk devrenin sonunda.

İkinci yarıya Ngwenya mutlak bir golü kaçırarak başladı. Ardından Galatasaray pozisyonlar yakaladı. Zaman daraldıkça Skibbe önce Baros'u ardından Lincoln'ü aldı oyuna. İkisi de fayda etmediği gibi kalesinde de ciddi gol pozisyonları yaşadı Galatasaray ancak itiraf etmek gerekirse Galatasaray'ın son 15 dakika içinde golü bulamaması tamamen bir futbol mucizesiydi. Bir top ancak bu kadar kaleye girmek istemez herhalde.

Üçüncü maçında ikinci beraberliği oldu bu Galatasaray'ın. İşler pek yolunda gidiyor denemez sarı-kırmızılılar için, Şampiyonlar Ligi'nden elenmek Skibbe'nin kredisini bir hayli aşağı çekti ve basın önümüzdeki hafta O'nunla uğraşacaktır. Gitti, hayır kalıyor, işte yeni hoca adayları, Fatih Terim ocakta geliyor gibi manşetlere hazırlıklı olmalı genç hoca.

Bu hengamenin içinde yarın oynanacak Trabzonspor - Beşiktaş karşılaşmasında alınacak 3 puan çok kıymetli oldu bence. Trabzonspor - Beşiktaş maç analizinde eklerim bu konuyla ilgili olarak birşeyler...

Hiç yorum yok: