14 Eylül 2008 Pazar

Polonya Vizesi Alındı. Yeni Hedef Grup Liderliği.

Bugünkü ''yoğun maç serisi''nin ilki deplasmanda Ukrayna ile oynadığımız Avrupa Şampiyonası eleme grubu karşılaşmasıydı. İlk beş dakikayı izleyince eyvah dediğim ancak sonrası son derece zevkli geçen karşılaşmayı 86-64 kazandık ve büyük büyük mucizeler olmazsa Polonya'yı garantiledik.

Karşılaşmanın ilk beş dakikasında işler yolunda gitmeyince hemen Hido sorumluluk aldı ve maça dengeyi getirdi. Denge kurulduktan sonra skor hep kafa kafaya gitti. İkinci çeyreğin sonunda savunmayı sertleştiren 12 Dev Adam yakaladığı küçük serilerle farkı 6 sayıya çıkardı ve soyunma odasına gitti. İkinci yarının başlamasıyla birlikte de işin rengi belli oldu. Önce Engin Atsür sahne aldı (ki pek yapmadığı birşeydir bu) ardından Ersan İlyasova. Son çeyreğin başında fark 20 sayının üstüne taşındı ve geri kalan süre formalite icabı oynandı.

Maçta Kerem Gönlüm 17 sayı ve 6 ribaunt ile öne çıkarken, Ender Aslan 13 sayı, Hido 11 sayı ve 3 asist, Kerem Tunçeri'de yine Tanjevic'e armağan ederek 10 sayı ile oynadı.

12 Dev Adam dörtte dört yaparak C Grubu'nu domine etti ancak ne Ukrayna'nın ne Belçika'nın ne de Parker ve Turiaf takviyeli Fransa yedek takımının rakibimiz olabilecek potansiyelde olmadığı görüldü. Hazırlık maçlarında Makedonya ve Portekiz gibi takımlarla ''başa baş'' maçlar oynayan millilerin işi sıkı tutunca vites artırtığı görüldü. Ne kadar daha iyi oynayabiliriz bilmiyorum ancak bu galibiyetlere güvenip Polonya'da çıtayı yüksek tutarsak her zamanki hatamızı yapmış oluruz.

Hakan Demirel'i bir kalemde silen Tanjevic umarım aynı muameleyi Sinan Güler ve Oğuz Savaş gibi gençlere yapmaz. Bilhassa Sinan Güler NBA'e göndereceğimiz ilk oyun kurucu olabilir gelecekte...

Hiç yorum yok: