28 Eylül 2008 Pazar

Liderlik Kısa Sürdü.

Dün günün ilk maçında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u bir kez daha yenemeyerek darbe aldı ve liderlik sevinci şimdilik kısa sürdü. Maça etkili başlayan ve daha çok isteyen taraf olan Beşiktaş hafta başından beri oynayacak mı oynamayacak mı falları açılan yıldızı Filip Holosko'nun süper golüyle 1-0 öne geçti. Holosko transfer edildiği zaman tepkiler almıştı. 5 milyon euro, Koray Avcı ve Burak Yılmaz Vestel Manisaspor'a verilmişti. Herkesi tekzip edip takımının en önemli silahı olmayı başardı genç oyuncu. Attığı gol hakikaten çok klastı. Herkes O'ndan orta beklerken, o kaleyi tercih etti, bu tip pozisyonlarda tercih edilen yakın direği değil uzak direği seçti ve klas bir vuruşla ağları gördü. Golden sonra Beşiktaş böyle bir stadyumda oynanan böyle bir maç için ''fazla lüks'' bir dakikada öne geçmiş oldu. Performansını bir 20 dakika daha devam ettirse bulabileceği gol ya da golleri değil oyunu kontrol etmeyi seçti siyah-beyazlılar. Hata bu oldu zaten. Adriano ve Efe'nin kaçırdığı iki mutlak gol ders olmadı Ertuğrul Sağlam'ın öğrencilerine. Sivok'un sakatlığı ile Gökhan Zan'ın oyuna dahil oluşu ve üstüne Adriano'nun kafa golüyle skorun 1-1 olması hemen hemen bir anda meydana geldi. Maçın geri kalan kısmında Nobre ile golü buldu Beşiktaş ancak Bülent Yıldırım kendisinden beklenen fahiş hatayı yapıp ''buz gibi'' golü vermedi. Beşiktaşlı futbolcular ve teknik kadro stadyumun dev ekranından pozisyonu görüp haklı olarak itirazlarını golden 3 dakika sonraya kadar taşıdılar. Delgado'nun golündeki faul tespiti doğruydu Bülent Yıldırım'ın. Nobre önce rakibini engelleyip sonra verdi pasını. En azından eyyam yapmadı Yıldırım. İkinci pozisyonda da gördüğünü çaldı. Maç 1-1 sona ererken olan Beşiktaş'ın 2 puanına oldu.

Bülent Yıldırım geçen sezon Rüştü'yü Trabzon deplasmanında oyundan atan hakem. Umut Bulut'un ''canhıraş'' itirazlarına sessiz kalamamış ve resmen görmediği pozisyonda Rüştü'yü oyundan atmıştı. Futbol sahalarımızda ender görülen bir şekilde Tahkim Kurulu Rüştü'nün kırmızı kartını affetmiş ve herhangi bir ceza vermemişti. Bundan yaklaşık 4 ay sonra bu kez İstanbul'daki Beşiktaş - Trabzonspor maçında genç oyuncu Barış Memiş'i oyundan atarken eyyamın ''kralını'' yapmış ve Beşiktaş tribünlerinden bile yoğun tepki almıştı. Tahkim Kurulu bu kez de Barış Memiş'in gördüğü kırmızı karta herhangi bir ceza vermedi.

Bülent Yıldırım hala Super Lig hakemi ve dün akşam Beşiktaş'ı yemeyi başardı. Trabzon'daki maçta Rüştü'yü oyundan atmasına rağmen Trabzonspor beraberlik golünü bulamayınca adaletsiz bir skor çıkmamıştı ortaya. Bu kez oldu ve Bülent Yıldırım Beşiktaş'ın puanlarını ''yemeyi' başardı. Başta şahsı olmak üzere, kendisine halen bu maçta görev veren Merkez Hakem Kurulu'nu, buna ses çıkarmayan Özgener Federayonu'nu canı gönülden kutlar haftaya başka bir Beşiktaş maçında Bülent Yıldırım'ı yeniden sahada görmeyi çok istediğimi belirtmek isterim!

Maçtan sonra Sinan Engin'in Bülent Yıldırım'a ''Ne istiyorsun bizden?'' diye haykırması maçı özetledi. Bir de; Beşiktaş seyircisi şampiyonluğu siz haketmiyorsunuz. Bir daha ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' marşını söylemeyin. Dün siz yürümediniz ''o yollarda''...

9 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Maçın ilk yarısı itibariyle fark olacak diye düşündüm çünkü beşiktaş ilk defa zaman zaman beceremesede savunmasını öne çıkartıp Belediye yarısahasında oynamak istedi.Ertuğrul hoca bunu ilk defa denedi.Diğer maçlarda geçen seneden kalan defans yanlışı alışkanlıklarından korkarak bunu hiç denememişti.İlk başta defansını oturtmak istedi sanırım.Zapo-sivok ikilisi beklerin çok vasat oynamalarına rağmen bu önde oynamayı da başardılar.Oyunun kritik anı Sivok'un sakatlanması oldu bence.G.Zan oyuna girer girmez tüm takımda bir tedirginlik sezdim.Aynı duyguyu bende yaşadım zaten.Ertuğrul hoca Adriano'nun fiziğine daha uygun olan Zan'ı seçsede İ.Toraman daha uygun olurdu sanırım.Hem daha önce Zapo'yla oynamışlıklarıda vardı.Neyse ikinci yarı çok kötü oynayan bir Beşiktaş vardı ama yinede savunması kurgusu değişmese O golü yemez ve en kötü 0-1 le maç biterdi kanımca.Ama Gökhan Zan Beyfendinin tutması gereken adamı (tamamen) bırakması sonucu yenilen bir gol ve daha sonra zaten maç öncesi konsantre olmamış takım,maça ağırlığını koyamadı.
Gol olup iptal edilen pozisyonlar umurumda değil.Şampiyon olacak takım bu Belediyeye 4-5 gol atması ve pozisyon vermemesi gerekirdi.Ümütsiz değilim.Bu Beşiktaş Geçen senelerden çok farklı.Çok fazla hücum silahı var.Alternatifli bir orta sahası var.Şu an formsuz 2-3 oyuncusu var aynı zamanda.Tello-Delgado-Cisse-Hatta S.Kurtuluş form tutarsa Şampiyonluk yarışı son haftaya kadar gider.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş dün gece belikide sezonun en durgn topunu oynadı bence etkili gibi gözüksede etkili olmadı ve isteiği oyunu sahaya yansıtamadı.

Unknown dedi ki...

Maçı izlemedim ama özetlerde gördüğüm kadarıyla beşiktaşın iptal edilen 2 golüde doğru geldi bana. Fevri bir çıkış yapmıyım, adminin otorite kabul ettiği Erman efendiyi izliyim dedim bi de. Gece bir buçuğa kadar sabırla bekledim. Erman efendi de benim düşündüğümün aynısını söyledi. 2 pozisyonda net faul. Hakem genel olarak bencede çok kötü bir hakem ama cumartesi akşamı skora etki edecek hata yapmamış. Öyleyse adminin yarım sayfa hakem hakkındaki öfke patlaması niye. Admin bilmiyor mu hangi pozisyon faul hangisi değil? Bal gibi biliyor ama onun derdi ayrı. Onun derdi gene geçmişteki hesaplaşmalar. Fi tarihinde trabzon alehine bilmem ne olmuşta, yok hakem bunu atmış ona penaltı çalmışta. Ya bunların bu maçın analizi içinde ne işi var??? Yeter artık admin! Lütfen saplantılarınızı, kinlerinizi, eski defterlerinizi sürekli buraya taşımayın. İşine geldiği zaman Sinan Engin bile oluyorsun. Bırak artık bi hafta hakemleri göğe çıkarıp bi hafta itin bilmem neresine sokmayı. Hakemlerimiz kalitesiz, kaliteli olsalar uluslararası turnuvalarda boy gösterirler. Fırat Aydınus hariç her hakem her hafta her an herşeyi yapabilir. Gerçek budur, bırak artık sütunlarında hakem işgallerini. Maç için harika bir yorum yapıp herkese analizin ne olduğunu gösteren balthazarı tebrik ediyorum. Admine ders olur umarım...

Faruk dedi ki...

beşiktaş'ın iptal edilen ilk golü çok net bir şekilde nizamidir. kalecinin topa net hakimiyeti yok ve hamle zamanlamaları hemen hemen aynı nobre ile mehmet ali'nin. maçlardaki kritik hakem hataları ben her hafta buraya taşımaya dikkat edeceğim aynı zamanda. balthazar'ın maç sonu analizleri ve düşünceleri her zaman güzel ve içi çok dolu görüşler. yeni farketmenize şaşırdım sevgili demirel.

Unknown dedi ki...

Hoppalaaaa buyur burdan yak, hani erman hoca kabul edilen otoriyeydi senin için????????? Adam net bir faul dedi. Hatta stüdyoya top getirtip canlandırma yaptı. Kaleci eliyle topa basınca dokunamazmışsın. Bu ne yaman çelişki admin? Tutarsızlıkta zirve yaptığın gündür bugün. Ama sen kafana göre takıl admin...

Faruk dedi ki...

Sevgili Demirel;

Erman Toroğlu benim gözümde bir gün ak dediğine ertesi gün kara diyebilecek kadar ''gözükara'' bir insandır. Söylediğim tek şey ''işimiz yine Erman Toroğlu'na kaldı zira halkın çoğunluğu Toroğlu'nun x bir kritik pozisyonla ilgili verdiği kararın nihai karar olarak algılanması ve yılarca böyle hatırlanması şeklindedir''. Pozisyonu tartışalım ama lütfen söylediğim ya da yazdığım cümleleri saptırmayalım...

Unknown dedi ki...

Saptırma felan yok, her şey çok açık, sen bütün hakemleri geçmişte trabzon alehine (!) yaptıklarıyla ya da kendince fenere geçtikleri kıyaklarla değerlendirirsen doğru analiz yapamazsın, böyle fırsat kollayıp yakaladığın yerde kinini kusarsın. Hakemlere methiye düzen o unutulmaz köşe yazını sezon sonuna kadar başına kakacam, burnundan fitil fitil getiricem :)

Adsız dedi ki...

ben maç analizlerini çok beğeniyorum admin gerçekten.gs maçlarının analizlerini niye yapmıyosun merak ediyorum ama ayrıca sana karşı yapılan saldırılara rağmen uslubunu hiç bozmamanda çok güzel sen yazıyomusun başka bi yerlerde onuda merak ediyorum

Faruk dedi ki...

Sevgili dangerous;

öncelikle övgülerin için teşekkür ederim. başka bir yerde yazmıyorum, amatör bir çalışmadır bu blog. o yazılan yorumlara saldırı demeyelim istersen biz hakan'la uzun yıllardır tanışırız ve futbol muhabbetleri yaparız zaten. O'nun yorumları beni rahatsız etmez aksine O bu blogta yazmayı bıraktığı gün benim için blog biter. Burada böyle sataşırız birbirimize ama normal yaşantımızda çok farklıyız.

Anlatabildiğim kadarıyla bir tür ''aile bloğu'' burası. Sizi tanımıyorum ama Galatasaraylı olduğunuzu ve blogu takip ettiğinizin farkındayım. Dikkat ettiyseniz bloğumuzda hiç Galatasaraylı yorumcumuz yok ve bu eksikliği siz kapatabilirsiniz. Tanıdığım biriyseniz lütfen kimliğinizi açıklayın, değilseniz de bloğa yorumlarınızla katılmanızdan mutluluk duyarım zira ne kadar çok kişiye ulaşabilirsem bloga verdiğim emeğin karşılığını o kadar almış olurum.