8 Eylül 2008 Pazartesi

Bir İyi Bir Kötü Haber.

12 Dev Adam'ın 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda oynadığı eleme maçlarının ikincisinde Belçika ile karşılaştığı maç umduğumuz gibi kolay geçmesede son periyottaki etkili oyunla karşılaşmadan 78-63 galip ayrılarak ikinci maçta ikinci galibiyetimizi aldık. İlk üç periyod ''kafa kafaya'' giden maç, eminim benim kadar televizyonun başındaki herkesi hayretler içerisinde bırakmıştır. İnanılmaz acemice denenen hücum setlerinin yanında, yaptığımız basit top kayıpları ve skorun bir türlü kopartılamaması Belçika'ya büyük bir cesaret verdi. Neyseki son beş dakikada toparlanıp birkaç güzel hücumla arayı açıp maçı kazandık.

Karşılaşmada Ersan İlyasova 21 sayı 9 ribaund ile yine NBA oyuncusu istatistiği çıkartırken Ender Aslan'da 20 sayı ile hem eski günlerine dönüş sinyali verdi hem de Ersan'a eşlik etti. Kerem Gönlüm 10 sayı ve 13 ribaund ile ''double-double'' yaparken, yıldızımız Hidayet Türkoğlu çoğunluğu kritik anlar olmak üzere 12 sayı kaydetti.

Milli takımın kazanması iyi haberdi. Bir de kötü haberim var. Ukrayna kendi sahasında Fransa'yı 78-77 yenmeyi başararak büyük bir sürprize imza attı. Ukrayna bu galibiyetle gruptaki sıralamayı oldukça karıştırdı. Fransa'ya karşı alacağımız 2 mağlubiyet Ukrayna maçını gerçek bir final havasına sokacak. Fransa'yı mutlaka yenmemiz gerekiyor. Fransa'yı geçelim ve onları Ukrayna ile başbaşa bırakalım. Fransa'dan ve Ukrayna'dan alacağımız birer galibiyet bizi grup lideri olarak Polonya'ya götürecektir ama 12 Dev Adam'ın performansını görünce endişeleniyorum. Fransa maçı için söyleyeceğim tek şey: Haydi Hido, haydi Ersan olacaktır yine...

2 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

bu takımın oyun karakteri yok, bence teşhis budur. Rakip kötüyse kötü, iyiyse iyi. Rakip hızlıysa hızlı, yavaşsa yavaş. Basketbola ait bildiğim altın kurallardan biri point guard'ınız kadar iyisinizdir. İyi bir guard olmadan olmuyor işte. Kerem neden guard değil de iki numara oynuyor, sanırım Tanyeviç saçmalamalarından biri. Fransa'yı yenmek şart oldu. Malesef bu takım bana güven vermiyor.

MORTAC dedi ki...

Genel olarak Belcika macindaki oyunu ben de begenmedim ama bizim takimimizin genel ozelligi olan karsisindaki takimin duzeyinde oyun oynama huyu yuzunden Fransa macinda daha iyi oynayacagimizi dusunuyorum. Yenmemize yeter mi, biraz sansla yetecektir, eger Ukrayna yendiye biz de yeneriz, tek sorun Fransa'nin bir maglubiyeti daha kaldiracak olmamasi. Bir de su ulke o kadar pivot cikardi hala iyi bir guard cikartamadi, kim derdi ki bu gunleri gorecegiz. Zamaninda Orhun Ene ve Tamer Oyguc ile oynarken simdi Ender Arslan ve Oguz/Semih/Omer/Keremlerle oynuyoruz...