17 Eylül 2008 Çarşamba

Porto - Fenerbahçe

Resmi maçlarına MTK Budapeşte'yi 2-0 ve 5-0 ile topa tutarak başlayan Fenerbahçe sonrasında 2-0 geriye düştüğü Partizan deplasmanından Alex de Souza'nın kişisel çabasıyla geliştirip attığı golle kurtulmuştu. Kendi sahasındaki rövanş maçını da 2-1 kazanarak adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırmayı başarmıştı. Ligde ilk maçını deplasmanda Gaziantepspor ile oynayıp 1-0 kaybeden Fenerbahçe ikinci hafta kendi sahasında ağırladığı İstanbul Belediyespor'u 2-0 yenmişti. Bu maçta rakibin birisi ağır bir karar sonucunda 9 kişi kaldığını da hatırlatmamız gerekiyor. Geçen hafta ise Hacettepe'ye 2-1 ile boyun eğerek üçüncü lig maçında ikinci yenilgisini aldı.

Sezon Fenerbahçe için MTK maçlarıyla mükemmel başlasa da sonrası pek iyi gelmedi. Üstüste puanlar kaybedildikçe Fenerbahçe'de ciddi bir güven erezyonu da yaşandı. İki kanat beki Roberto Carlos ve Gökhan Gönül'ün formsuzluğu sağ açıkta oynayan Colin Kazım'ın ciddiyetsiz, laubali ve umursamaz tavırları, Güiza'nın beklenen patlamayı bir türlü yapamaması gibi etkenler bu akşamki maç için sarı-lacivertlileri düşündüren belirsizlikler.

Rakip Porto Alex de Souza'nın da söylediği gibi ''gelenekleri olan bir kulüp'' müzesinde oldukça fazla sayıda uluslararası kupa bulunuyor ve kaliteli bir kadroya sahipler. Her ne kadar takımın yıldızı Quaresma artık Inter forması giyiyor olsa da bana göre ''gerçek yıldız'' Lucho Gonzalez hala Porto'da ve sezon başından beridir çok formda. Bilmiyorum Euro2008'den Lucho'yu hatırlayan var mı? Porto'nun defansında Bruno Alves ve Milan Stepanov gibi üst düzey savunmacılar bulunuyor. Euro2008'de bize ikinci golü atan Raul Meirelles'te Porto kadrosunda. Tarık Sektoui bileklerine son derece hakim bir oyuncu, defans oyuncularının çok dikkat etmesi gerekiyor çünkü Tarık Sektoui Yattaravari bilek hareketlerine sahip. Lisandro Lopez son derece etkili bir forvet ve alternatifi Hulk'ta bu sezon attığı gollerle iş yapacağını gösterdi.

Fenerbahçe'nin en hazır ve hiç kuşkusuz en iyi oyuncusu Alex de Souza. Bu akşam yine en büyük koz olacak. Güiza için defansın arkasına atması gereken önemli toplar olmalı çünkü Güiza bu tip koşuları özellikle de ofsayta düşmeden çok iyi yapıyor. Bu sezon ilk kez oynayacak Fenerbahçe savunmayı birinci öncelik olarak değerlendirmeyen bir ekiple. Rakip güçlü mü? Şu anki şartlara göre evet ama neticede futbol bu bir çırpıda sonucu tahmin etmek güç.

Maçın favorisi Porto, benim favorimde... Porto galibiyeti normal sonuç olur, beraberlik Fenerbahçe için en az galibiyet kadar önemli ve umarım bu bilinçle sahaya çıkarlar. Fenerbahçe galibiyeti sürpriz bir skor olur ancak hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçlar öncesi müthiş bir özgüven sağlar...

Unutmadan maç saat 21:45'te başlıyor ve Star'da...

2 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Porto bu sene çok güç kaybetti, net bir beraberlik bekliyorum

Melih Kazdağ dedi ki...

Porto galibiyeti bekliyorum.Ama maç kolay olmaz.Farklı hiç olmaz.Guiza'dan her zamanki savunma arkası koşularından birinden gelecek bir gol bekliyorum bugün.Porto savunmasını az çok tanıyorsam Guiza bu toplarla savunmayı çok zorlar.Golünü de atar kanımca.Skor tahminim 2-1 veya 3-2 olacak.