19 Eylül 2008 Cuma

Üçte İki...

UEFA Kupası'ndaki temsilcilerimiz dün akşam oynadıkları üç maçta iki galibiyet alırken bu galibiyetlerin ikisi de deplasmanlarda gelirken, mağlubiyet ise iç sahadaki maçta geldi.

Beşiktaş kendi sahasında ağırladığı Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı karşısında Holosko'nun ofsayttan attığı golle 1-0 galip gelirken, Ukrayna ekibinin hiçte yabana atılmaması gereken bir takım olduğu görüldü. Metalist Kharkiv'in bir şutu da direkten dönerken, hızlı çıktıkları anlarda da tehlikeli kontraataklar geliştirdiler. Beşiktaş'ın ikinci maçta savunma önlemlerini biraz daha arttıracağını düşünürsek, Serdar Özkan ve Holosko gibi iyi driplingçilerle diğer maçı da kazanıp UEFA Kupası gruplarına kalmasını bekliyorum. Unutmadan hakem bence Metalist Kharkiv'in bir de net penaltısını es geçti. Türkiye Ligi'nde geçen sezon hakemlerden çok canı yanan Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda bu hakem şansının hep yanında olmasını temenni ediyorum.

Galatasaray ise 3-5-2 dizilişiyle çıktığı Bellinzona deplasmanında çok önemli fırsatları harcamasına rağmen gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmayı biraz da şansının yardımıyla 4-3 kazanarak gruplara kalmayı büyük ölçüde garantiledi. Galatasaray defansının alarm verdiği karşılaşmada Bellinzona'nın bulduğu üçüncü gol son lig maçında Antalyaspor'dan yediği gole çok benzeyen bir pozisyonda geldi. Galatasaray'ın şu ana kadar görülen en büyük zaafiyeti yan toplar olsa gerek. Milan Baros ve nihayet Lincoln'ün nihayet parladığı maçta, Nonda'da kaçırdığı gollerle kelimenin tam anlamıyla saç baş yoldurdu. Lincoln'ün inanılmaz futbol şansını da ayrıca takdir ediyorum. Attığı gollerin neredeyse %70'inde top rakip savunmaya çarparak ağlarla buluşuyor.

UEFA Kupası'ndaki bir başka temsilcimiz Kayserispor ise kendi sahasında ağırladığı PSG'ye 2-1 mağlup olarak tur şansını mucizelere bıraktı. Kezman'ın erken gelen golüne ancak 87. dakikada cevap verebilen Kayserispor son dakikada Lyindula'nın ayağından yediği golle sahadan mağlup ayrıldı. Tolunay Kafkas'ın Mehmet Topuz'u forvet arkası oynatma sevdası ise başına iş açabilecek gibi duruyor...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Pardon, son değişen kural gözümden kaçmış, togi kardeşimiz 10 puan alıp uzak ara yapacakmış son duruma göre. Hakemler bu sene süper ama, çok beğeniyoruz kendilerini. Sihirli değnek değmiş kişiliksiz eyyamcılar ordusuna, böyle devam...