14 Eylül 2008 Pazar

Güç Denemesi...


Bu akşam saat 21:45 itibariyle sezonun ilk büyük karşılaşması Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak. Trabzonspor ve Beşiktaş takımlarında önemli eksikler bulunmuyordu ancak son haberlere göre Beşiktaş'ta Holosko, Gökhan Zan ve Toraman yoklar. Yine de haberler kesin değil ve sahaya çıkacak onbirleri gördüğümüzde ancak emin olabileceğiz.
Sezonun ilk iki karşılaşmasında iki Ankara takımını mağlup eden Trabzonspor iyi başladığı ligde Beşiktaş karşısına da yine en büyük kozları olarak; Colman, Selçuk, Gökhan, Yattara ve Umut olarak çıkacak. Defansta Song ve Egemen son derece uyumlu bir ikili olarak göze çarparken, savunmanın sağında Serkan Balcı iki maçta da takımın iyileri arasındaydı. Solda Hrvoje Cale ise daha önce de belirttiğim gibi bir görev adamı ve büyük hatalar yapacak bir potansiyeli yok. Ön liberoda Hüseyin, bildiğimiz Hüseyin. Ne ekstra üstüne koyduğu bir özellik var, ne de eksilen bir yönü. Takım olarak baktığımızda etkileyici bir kadrosu var Trabzonspor'un.
Beşiktaş ise kalede Rüştü tercihi ile birlikte savunmada muhtemelen Sivok ve Zapotocny tercihi yapacak. Ön liberoda formda İnceman ve Eduard Cisse görev yapacak. Serdar Özkan, Matias Delgado, Bobo, eğer oynarsa Nobre Beşiktaş'ın büyük kozları. Selçuk muhtemelen Delgado'ya yakın oynayacak ve yeni kaptanın markaj sevmediğini biliyoruz. Delgado Selçuk'u geriye kadar kovalamayacağı için kazanılan topların ilk pas ve şut opsiyonu Selçuk olmalı. Rüştü'nün uzaktan şutlarda ciddi zaafiyetleri olduğunu biliyoruz ve Trabzonspor'da bu işi en iyi yapan adam Selçuk İnan. Delgado durdurulursa Serdar Özkan sazı eline alabilir. Ben formda Serkan Balcı'nın Serdar Özkan'ı durdurabileceğini düşünüyorum ancak Serdar Özkan sağ kanatta oynarsa Cale ne yapar soru işareti. Bobo çok tehlikeli bir adam ve yakalarsa affetmez. O yüzden Song'un Bobo ile özel olarak ilgilenmesi gerekecek.
Orta sahalar olarak baktığımda Trabzonspor orta sahasının Beşiktaş orta sahasına göre daha çok koştuğunu ve pres yaptığını görüyorum. Bilhassa son Konyaspor maçının 70. dakikasından sonra Beşiktaşlı oyuncuların presi ve koşmayı neredeyse tamamen bıraktığına şahit olmuştuk. Ekstra bir Trabzonspor avantajıda 2 haftadır tüm basının ''Yattara oynayacak mı yoksa oynamayacak mı?'' diye papatya falı açıyor olması. Yattara oynayacak. 2 haftadır oynayacaktı zaten. Ersun Hoca güzel bir şaşırtmaca yaptı. Ertuğrul Sağlam maç öncesi basın toplantısında ''Yattara eğer oynarsa özel önlem alacağız'' dedi. Bence tuzağa düştü çünkü Colman ve Gökhan Ünal sol çizgiye yaklaştıklarında ince toplar ve iyi şutlar atabiliyorlar. Yattara'nın üstüne ikili üçlü sıkıştırmalar ile giderse hata yapar Beşiktaş. Yattara'nın karşısında savunma yapmayı sevmeyen Tello oynayacak ki, bu da Beşiktaş'ın canını sıkabilecek bir durum.
Beşiktaş'ta inatçı bir karakter var anladığım kadarıyla. Antalya'da son 12 dakikada çevirdiği maç takdire şayan fakat o maçta da hiçbirşey oynamamışlardı, bir sonraki hafta İnönü'de de Konyaspor'a karşı birşey oynamadılar. Yetenekli oyuncuları sayesinde skor almayı başardı Beşiktaş ama sahaya futbol olarak birşey koyamadılar. Trabzonspor ise tam aksine futbol oynayarak skor aldı iki maçında da.
Sonuç itibariyle futbol oynayan ve kollektif bir şekilde kazanan Trabzonspor kendi sahasında bireysel yetenekli oyuncuları ve birazda şansıyla kazanan Beşiktaş'ı ağırlayacak. Bu tip maçların favorisi olmaz görüşü bana her zaman komik gelmiştir. Tabi ki her maçın olduğu gibi bu maçında favorisi olabilir ve bana göre favori Trabzonspor'dur. Şayet baskı hissetmezlerse erken bulacakları golle rahatlayıp, rahat bir maç bile çıkarabileceklerini düşünüyorum. Galibiyet için favorim Trabzonspor'dur ve bana göre Beşiktaş galibiyeti sürpriz olacaktır.

Hiç yorum yok: