25 Eylül 2008 Perşembe

İbrahima Yattara Transferinde Son Durum...

İbrahima Yattara Katar'a gitmek istediğini dün açıklamıştı basın toplantısı yapıp. Trabzonspor taraftarından izin istedi, 6 yıldır burada olduğunu bu kez gelen teklifin hem kendisi hem Trabzonspor için harika bir teklif olduğunu belirtti. Burada bahsettiği harikalık teklifin geldiği kulüp değil, para... Katar'ın El Saad kulübü Yattara'nın bonservisi için dün 10.8 milyon euro'ya çıktı. Zaten Yattara ile 2 milyon euro'ya anlaşmışlardı yıllık. Bildiğim kadarıyla Yattara Trabzonspor'dan yıllık 1.2 milyon euro alıyor. Teklif edilen para neredeyse iki katı. Dün Radyospor'da Hayrettin Hacısalioğlu'na ''Yattara'nın kalması adına ücretinde artış yapabilir misiniz?'' sorusu soruldu, Asbaşkan ''bu mümkün değil'' yanıtını verdi. Dün gece prensip anlaşması yapıldı haberiyle uyudum, sabah ''iş olmadı'' haberiyle uyandım. Bugün kesin olarak belli olur ne olduğu, o zaman analiz etmeye çalışırız hep beraber...

2 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Yattara'yı transfer etmek isteyen klüp Fransız Pascal Feindouno'yu da transfer etmiş.Kendi sitelerinde açıklamışlar.İşin ilginç kısmı Pascal ile Yattara'nın çok benzer oyuncular olması.Acaba ikisinden birini transfer etmek istediler ve Pascal'ımı aldılar.Eğer durum böyleyse Yattara TS de kalır gibime geliyor.Pascal'dan söz açılmışken kendisini Beşiktaş özellikle de Sinan Engin çok transfer etmek istemiş ama hep başka oyuncular alınmıştı onun yerine.
Bence bu kadar söylemin ardından TS de kalması pek hayırlı olmayacak.

Melih Kazdağ dedi ki...

Yattara'nın ve klübün katar takımıyla kesin anlaşmaya vardığı ve bayramdan sonra imzaların atılacağını NTV sitesinde yayınladı.Doğru olduğunu varsaydığımız bu haber bence hem klüp hem de Yattara açısından hayırlı oldu bence.Zira bunca olaydan ve sarfedilen sözden sonra Trabzonspor'da oynaması sözkonusu olamazdı.Ersun hoca Yattara'sız oynamayı takımına öğretir bence.Onun yerinde oynayabilecek ve geleceği olan Barış diye bir oyuncu var.Şu an için yetersiz olsada ileride çok iyi bir futbolcu olabilir.Ts ile özdeşebilecek oyunculardan biri olabilir.Devre arasına kadar idare edip sonrada bu parayla 2 kaliteli oyuncu alırsa Yattara çabuk unutulur.