9 Eylül 2008 Salı

O Golü Atabilecek Futbolcu Göremiyorum.

Elin arabının, elin zencisinin yani Oliviera'nın hat-trick yaptığı maçta İstanbul'da Belçika Türkiye'yi 3-1 yenerek 1998 yılında Fransa'da yapılacak olan Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanıyordu. Ümitlerimiz bir başka bahara kalırken, o karşılaşmada yıllarda unutulmayacak tek golümüzün sahibi ise yetenekli ve genç oyuncumuz Oktay Derelioğlu'ydu. Oktay 7 Belçikalı futbolcuyu adeta ipe dizerek klas bir gole imza atıyor ve neredeyse maçtan çok bu gol konuşuluyordu.

Aradan yıllar geçti. Oktay Derelioğlu takım arkadaşı Serdar Topraktepe ile yaşadığı ''kız kavgası''ndan tutun, eşinin intiharına kadar pek çok spekülatif haberde yer aldı. Futbolculuğu döneminde de hakettiği yerlere ulaşamasa da Türkiye'nin 3 büyük takımında, İspanya'da ve Azebaycan'da forma giyerek ''çetrefilli'' bir kariyer geçirdi. Sezon başında ''Samuel Eto'o Fenerbahçe ile kesin olarak anlaştı. Eto'o'nun(kötü durduğunun farkındayım ama kesme işaretini kullanmak zorundayım) menejerinden bizzat duydum'' açıklaması yaparak sansasyon yaratmış ve futbolculuk döneminden sonra da ''sansasyonel'' bir kişilik olacağını ispatlamıştı. Eto'o transferi gerçekleşmedi ama Oktay yeterince nemalandı bu haberden. Jubilesini Beşiktaş forması ile yaptıktan sonra Belçika maçı için demeç verdi: ''Belçika'ya attığım golü atacak futbolcuyu sahada göremiyorum.''

O tekniğe sahip oyuncular olarak, Colin Kazım-Richards ve Arda Turan isimlerini hiç düşünmeden bir çırpıda söyler ve arkasında dururum. Biraz düşünürsem eminimki en az iki futbolcuyu daha (hiç kimsenin itiraz etmeyeceği iki ismi hem de) çıkarır Oktay'ın önüne koyabilirim.

Futbolculuğuna lafım yok Oktay'ın ama biraz daha mütevazi olsan ne olur be Oktay. Neren eksilir? Sen yoktun ki bu ülke Dünya Kupalarında, Avrupa Şampiyonalarında yarı finaller oynarken... Yapma bunu!..

Hiç yorum yok: