18 Eylül 2008 Perşembe

Tahmin Oyunuyla İlgili Son Düzeltmeler ve Kesin Karar

Skor tahmin oyunumuz bugün itibariyle son şeklini almış durumda. Madde madde sıralamak gerekirse:

1- Kendi kalesine gol tahmini yapmak opsiyonuda açıldı. Bundan böyle kendi kalesine gol tahmini yapan katılımcı, doğru tahmini yaparsa 10 puan kazanacak. Örnek olarak: Denizlispor - Trabzonspor: 1-0 (song k.k) gibi.

2- Oynanan maçın skorunun doğru tahmini katılımcıya 10 puan kazandıracak. Bu puanı arttırmamın yegane sebebi, gol atan futbolcuların tahmin isabet puanı iyice cazip hale gelince maç tahminlerinin gs-fb:8-8 ya da bjk-ts: 7-7 gibi taktiksel bir şekle dönüşmemesi. Bu oyunun esas amacı doğru skoru yakalamak olduğundan goller işin sadece çerez kısmı olarak kalmaya devam etmeli. Temel amaç doğru skor tahmini.

3- Gol atan defans oyuncusu doğru tahminde katılımcıya 5 puan kazandıracak. Galatasaray maçlarında Servet, Fenerbahçe maçlarında Lugano'yu öneririm ben hemen gol tahminlerinde. Sezon boyu üç beş gol atar bu adamlar, bir de Kratochvil var tabi. Önemli olan doğru zamanı yakalayabilmek. Her hafta Lugano, Edu ya da Servet tahmini yapmak uzun vadede zararlı olabilir.

4- Gol atan orta saha oyuncusu katılımcıya doğru tahminde 3 puan kazandıracak. Kanaatimce her hafta Fenerbahçe maçlarının sabit ismi Alex de Souza olacaktır.

5- Gol atan forvet oyuncusu katılımcıya doğru tahminde 1 puan kazandıracak. Sevgili admin Murat Yılmaz'dan forvet puanının artırılması yönünde bir istek geldi ancak, uzun süre üstünde düşünmeme rağmen bu uygulamanın uygun olmayacağını düşündüm. Bir defans oyuncusun gol atması son derece zor bir iş zaten başlıbaşına. Kornerlerde ya da duran toplarda bu şansı bulabiliyorlar. O yüzden hem defans oyuncusunun gol attığı bir hafta olması hem de katılımcının tam o haftayı doğru tahmin etmesi çok zor gibi duruyor. Ben forvet tahminlerinin arada 4 puanlık büyük bir fark olmasına rağmen defans oyuncusu tahminlerinden daha çok puan getireceği kanaatindeyim. Bu yüzden forvet gol attığında puanının birde kalması gerektiğine karar verdim.

6- Turkcell Super Lig'inin 4. Haftasından itibaren oyunumuz herkesin puanlarının sıfırlanmasıyla başlıyor. Herkesinde uygun gördüğü gibi en güzeli bu olacaktı zaten, böyle de oldu.

7- Bazen puan hesaplamalarını yanlış yapabilirim, takdir edersiniz ki puanlama işi oldukça zorlaştı artık ve her pazartesi tek tek maçlara göre puanlama hesabını yapmak zorundayım. Katılımcılardan isteğim mutlaka kendi puanlarını da kendilerinin hesaplaması. Herhangi bir yanlış durumda hemen bir entry girerlerse sorunu derhal çözerim. Hiç bir şekilde bu oyuna hile ya da kayırma gibi unsurların karışmaması gerekiyor. İfade ettiğim gibi katılımcılardan ricam, puanların herkes tarafından hesaplanması.

8- Sezon sonunda puanlama sonuncusu, puanlama birincisine tuttuğu takımın ya da istediği başka herhangi bir takımın formasını hediye edecektir. Hakan Abi'nin formayı kime alacağı sezon sonunda belli olacak diyebiliriz bir başka ifadeyle :)

9- Bu haftadan itibaren oyun başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun bloğumuza...

4 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Bana her şekil uyar bu puanlar.Zaten sadece skor tahminlerimle bu grupta kendimi tek geçerim.

Sevgiler..

Murat YILMAZ dedi ki...

skor değil ama galibiyet ve beraberliği bilenlere puan yok mu?

Murat YILMAZ dedi ki...

denizli:2-trabzon:3
Roberts,Kratochvil-Promise, Yattara,Umut

FB-Gençler:2-1
Alex,Guiza-Djite

Kocaeli-GS: 1-3
Jesterovic-Lincoln, Baros, Aydın

BJK-Antep: 2-0
Nobre, Holosko

Unknown dedi ki...

Gayet güzel olmuş uygulamalar, bana da uyar. Hakan abin o sarı lacivert formanın arkasına ''allah kabul etsin'' yazdırıp sana seccade yaptırmasın sakın sayın admin dikkat et :)) denizli 5- trabzon 1 tahminim bakidir.