4 Eylül 2008 Perşembe

Dünya Vatandaşı!

Belçika'da milli kriz diye görünce haberi ''bizim medya bu sefer ne yumurtlayacak acaba'' dedim içimden. Bu sefer bizimkiler yumurtlamamış ama kriz haberi asparagas. Ortada bir kriz falan yok. Kısaca olay şundan ibaret:

Ruanda, Kongo ve Burundi vatandaşlıkları olan Mohamed Tchite, Belçika vatandaşlığını da alınıyor(!) ve Estonya maçı için Belçika Milli Takımı aday kadrosuna çağırılıyor. Bunu haber alan Ruanda federasyonu da ''Hayır o bizim vatandaşımız, bize söz verdi ve bizim milli takımda oynaması gerekir'' diye itiraz ediyor. FIFA dönüp geçmişe bakıyor ve Tchite'nin herhangi bir ülkenin milli takımında forma giymediğini görüyor. Şimdi Tchite'nin tek yapması gereken 5 yıldır Belçika'da ikamet ettiğini FIFA'ya ispatlayıp, Ruanda'dan sıyrılıp, Belçika Milli Takımı'nda futbol oynamak. ''Kriz'' diye haber yapılan olayın aslı bu. Tchite öyle boş bir adamda değil bu arada, İspanya'da Racing Santander'de oynuyor.

Benim bir de önerim var Mohamed Tchite için vatandaşlığının bulunduğu ülke federasyonlarına:

Tchite için bir turnuva düzenlensin. Ruanda, Kongo, Burundi ve Belçika arasında. Kazanan Tchite'yi alsın. Bu kadar basit!!!

Hiç yorum yok: