15 Eylül 2008 Pazartesi

Dağ Fare Doğurdu.

Dün akşam iki büyük kulübün zevkli ve kaliteli geçmesi beklenen mücadelesinde futbol adına herhangi birşey göremedik. Maçın ilk yarısında ilk önce Gökhan Ünal'ın sağ çarprazdan yakaladığı pozisyon ve devrenin sonlarında Beşiktaş'ın kullandığı köşe atışında Cisse'nin ve Bobo'nun üstüste ıskası devrenin pozisyon sayılabilecek ataklarıydı. İkinci yarıda Serkan Balcı'nın sağ çarprazdan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon maçın en önemli atağı olurken, son dakikalarda Delgado'nun ceza alanı içinden sert şutuna Ferhat'ın cansiperane vücut bloğu olası bir golü önlemiş oldu.

Beşiktaş'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam belli ki Trabzon'a çok korkarak gelmiş. Kısa periyodlar haricinde neredeyse bütün maçı kendi sahasında kabul eden Beşiktaş, rakibine kolay kolay pozisyon vermezken, Sivok ve Zapotocny transferlerinin maliyeti yüksek olsa da yerinde transferler olduğu bir kez daha görüldü. Rakibinin üstüne biraz evsahibi olduğu için, biraz da göstermelik olarak giden Trabzonspor'da Gökhan Ünal'ın isteksizliği ve Umut Bulut'un bal yapmayan arı tarzı oyunu bordo mavili ekibe gol getirmedi.

Beşiktaş'ta İbrahim Toraman, Gökhan Zan ve Filip Holosko sakatlıklarından dolayı kadroda yer almazken, Trabzonspor'un yıldızı İbrahima Yattara son anda maç kadrosundan çıkarıldı. Medya maymunlarımız bu olaydan nemalanmaya çalışacaklar (taze örnek Erman Toroğlu) fakat Yattara'nın ikinci kaptanlığını yaptığını, 5 yılını geçirdiği kulübünde nice para problemleri yaşamasına rağmen, bunu öne sürüp oynamadığı tek bir maç hatırlamıyorum. O yüzden Yattara'nın gerçekten sakatlığından dolayı sahaya çıkamadığına inanıyorum.

İki takımında beraberliğe razı oyunu hem futbol anlamında hem de gol anlamında izleyenlere keyif vermedi ancak skor şimdilik her iki takımın da işine yaramış gibi gözüküyor...

2 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

çok sıkıcı maçtı. 10.dakikada berabere biteceği ortadaydı. Trabzonda Serkan'ı beğendim, Gençlerdeki günlerini anımsattı. Colman ise hayal kırıklığı, yerine mutlaka Barış oynamalı. BJK'de Delgado son işleri yapamıyor, dolayısıyla bir Alex olamıyor.

Melih Kazdağ dedi ki...

İki takım da bugün yenilmezsek sorun yok diye çıkmıştı.İlk yarıda bir araf gol atsaydı çok daha iyi bir maç olabilirdi.Trabzonspor'un defans hattını özellikle Song'u beğendim.Beşiktaş'ın da çift önliberosu (defansif anlamda) ve 2 stoperi çok iyi oynadılar.Ayrıca Cale'yi çok beğendim.E doğal olarak beraberliğe razı oldular.İki takımın da hücumda daha etkili olabilmeleri için gerekli oyuncuları yattara ve holosko sakattı.İki takım da bu sene çok gol yemezler.