17 Eylül 2008 Çarşamba

Polonya'ya Seribaşı Olarak Gidiyoruz.

12 Dev Adam'ın farklı galibiyetler serisi zayıf rakibi Belçika karşısında da devam etti ve dün akşam tıka basa dolu tribünler önünde oynadığı karşılaşmada zayıf rakibini 80-64'le geçerek Fransa'ya ''turistik gezi amaçlı'' gitmeyi aynı zamanda Polonya'da yapılacak Avrupa Basketbol Şampiyonası'na seribaşı olarak katılmayı garantiledi. Maçın son çeyreğinde Engin Atsür'e atılan bariz çelmeyi es geçen İsrailli hakem Tanjevic'i çıldırttı. Tanjevic bu pozisyondan sonra teknik faul alırken sahaya atılan bir pet şişeyi gören Murat Kosova, pet şişeyi atan seyirci için ''beyin özürlü'' yorumunu yaptı. Daha önce de Anderson Varejao'nun İbrahim Kutluay'a yaptığı sert faulden sonra ''bir katil gibi davrandı'' demişti Varejao için. Murat Kosova o anlarda hislerimize tercüman oluyor hak vermemek elde değil ancak her seferinde özür dilemek zorunda kalması kendisini biraz daha frenlemesi gerektiğini de gösteriyor.

Karşılaşmada Ersan İlyasova 22 sayı 8 ribaund ile oynayıp yine bir NBA istatistiği çıkardı. Oğuz Savaş 13 sayı ve 2 ribaund ile oynarken, takımımızın ''süper yıldızı'' Hidayet Türkoğlu karşılaşmayı 12 sayı 6 ribaund ve 4 asistle tamamlayarak yine takımımızı her departmanda komuta etti.

Bundan sonrası 2009'u beklemek. Bakalım 12 Dev Adam Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bizlere 2010 Dünya Şampiyonluğu ışığını verebilecek mi?

Hiç yorum yok: