11 Eylül 2008 Perşembe

Fransa'yı Ezdik.

12 Dev Adam'ın Polonya'daki Avrupa Şampiyonası finallerine katılma serüveninde ki Fransa bölümü, hiç kuşkusuz bu maceranın en zevkli ve keyif veren bölümü oldu. Fransa karşısında baştan sonra üstün götürdüğümüz oyunun ikinci periyodunun son iki dakikasına 12 sayı farkla önde girsekte, son iki dakikada yediğimiz sayılarla devreye 3 sayı önde gidebildik. Kerem Tunçeri'nin müthiş liderliğinde, Ender'in de iyi oyunuyla belki de 2 yıl sonra ilk kez oyun kurabilen bir milli takım izledik. İkinci yarıda da etkili oyunu sürdüren milli takımımız Fransa'ya hiç yakalanmayarak her geçen dakika farkı açtı ve karşılaşmadan 12 sayılık farkla 77-65 galip ayrıldı.

Sahada ne yapılması gerekiyorsa yapan ve her attığı sayıyı, yaptığı asisti ve çaldığı toplarla Tanjevic'in yüzüne tokat gibi çarpan Kerem Tunçeri karşılaşmayı 16 sayı ile tamamladı. Oğuz Savaş 15 sayı 4 ribaund, Kerem Gönlüm 13 sayı 7 ribaund ile oynarken, Ender Aslan 12 sayı kaydetti. Takımımızın süperstarı Hidayet Türkoğlu 10 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle oynanarak oyunun her yönüne katkı yaptı. Fransızların büyük yıldızı Tony Parker 32 sayı ile oynarken, takımın diğer oyuncuları 33 sayı attı. Fransız takımının diğer oyuncularını üstün başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Takım olarak Tony Parker'ı geçmeyi başardılar!

Cumartesi günü şampiyona vizesi almak için Ukrayna'da olacağız. Fransa karşısında gösterdiğimiz savunmayı ve ciddiyeti aynı şekilde gösterip Fransa'nın uğradığı kazaya uğramamaya çalışmamız gerekiyor...

2 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

maçı malesef seyredemedim, sayın admin tekrarı var mı? bu zaferi tekrar izlemek lazım

Faruk dedi ki...

Tekrarı dün gece vardı Ntvspor'un yayın akışında da maalesef görünmüyor.