26 Kasım 2008 Çarşamba

Aman Volkan... Yapmayın Çocuklar...

İlk birkaç dakika iyi başlamıştı aslında Fenerbahçe, istekli bir şekilde Porto'nun üzerine gidiyorlardı ancak zaman ilerledikçe Porto ortama ayak uydurdu ve Fenerbahçe karşısında oyunu dengelemeyi başardı. Lucho Gonzales'in yokluğunda Hulk çıktı ortaya bu kez, zaten aksayan Fenerbahçe savunmasına Hulk üzerinden saldırmaya başladı Porto ve Volkan Demirel bu kez ''Aman Volkan'' demeye fırsat bile bırakmadan topu Lisandro Lopez'in önüne indirmeyi başardı. Lisandro Lopez bu ikramı geri çevirmeyerek Porto'yu öne geçirdikten sonra Fenerbahçeli futbolcular ''biraz'' oynadıkları oyundan da vazgeçtiler. Birazdan Uruguaylı kanat oyuncusu Fucile'nin maçı anlatan ''fiyasko spikerin'' tabiriyle 30 saniye topu kuruladıktan sonra kullandığı taç atışını Lisandro Lopez önce koluyla indirdi, sonra da golü atıp maçı bitirdi. Aslında golden yaklaşık 5 dakika sonra Tomas Costa'nın klas aşırtması direk yerine filelere gitse, maçın sonucu daha ''tarihi'' olabilirdi.

Devrede oyuna Colin Kazım-Richards girdi ve bitik Fenerbahçe'nin ateşleyicisi oldu, hemen her top O'na atıldı, maçı kurtarma görevi O'na verildi. Bir şans golüde atmayı başardı ''En baba Kazım'ın oğlu'' ama Fenerbahçe'ye bu gol yetmedi. Neyseki Arsenal son anlarda Dynamo Kiev'e bir gol atmayı başarıp hiç olmazsa Fenerbahçe'nin son maça ''gazozuna'' çıkmasını engellemiş oldu. Şimdi hayaller yeniden Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray UEFA Kupası final maçı için kurulabilir.

Devre arasında derhal bir kaleci, bir sağlam stoper, bir ''sıkı'' ön libero almazsa Fenerbahçe önümüzdeki sezon Avrupa Kupaları'na katılma hakkını elde edemeyebilir. Sonra ''Yapmayın çocuklar'' dememek için şimdiden belirtmek isterim...

3 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Son yıllarda izlediğim en kötü Fenerbahçeydi dünkü.Bu sezon Avrupa Şampiyonu hocasıyla birlikte sanki ölü toprağı serpilmiş bir takım var.Kimse mücadele etmiyor.Kimse yürekten oynamıyor.Zaten taktik baştan aşağıya yalnış.Ama taktik ne olursa olsun bu tür maçları hırsla oynarsın,rakibe basarsın,o maçın onlar için zor geçeceğini en baştan hissettirirsin.Ama Fener o kadar yumuşak takım olmuşki... Bir de çoğu zaman çift önlibero oynamasına rağmen.Artık takımlarımız oyuncu alırken sadece teknik özelliklere bakmasınlar.Savaşması beklenen orta saha oyuncularına baktım.Alex-Emre-Deivid-Josico-Uğur.. Josico dışındakiler zaten sadece hücum oynamayı seven oyuncular.Sen onlara ''bir o kadar da defans yapacaksınız,adam kovalayacaksınız'' diyorsun.Onlar da bunu yap(a)mıyorlar.Geçen sene bütün orta sahanın defans gücünü çeken hem de tek başına çeken Mehmet Aurelli vardı.Belli ki Dede gidene kadar bu takım böyle devam edecek.Bu seneyi boşa geçirecekler.Beşiktaş maçına gelirsek o maç bu maça göre değişik oynanır.Fenerbahçe'nin yenmekten başka çaresi yok.Hele yenilirse çalkalanır gibi geliyor bana.Böyle maçlarda her zaman daha fazla ihtiyacı olan takım kazanır.Beşiktaş takımı da yeteri kadar sert olamayan,sert oynayan takımlara karşı sinen bir takım olduğundan maç ortada diyorum.Fenerbahçe şansı %51 diyorum..

Unknown dedi ki...

Beşiktaş maçı ortadadır, şansı yaver giden kazanır gibime geliyo, ama Trabzon'u kadıköyde kuşbaşı kuşbaşı doğrayacaz, o maça guizanın yerine santrforda ben, önliberoda urfalı MALdonadonun yerine kel togi, orta saha da Alex'in yerine Midget, Josico'nun yerine Murat Ortaç, kalede de Volkan'ın yerine Mecidiyeköyde ki şarapçı dayı oynasa gene fark yaparız. Sayın admin sanırım o hafta lig tv'nin görüntülerini çalıp sitesinde yayınlayarak bütün blogların mahkeme kararıyla kapatılmasına sebep olup, blog dünyasına sanırım bir süre ara verecektir. CUNDA ADASINDA KÖŞESİNE ÇEKİLİP KİTAP YAZMASINI TAVSİYE EDERİM. (Büyük harfler acetodan alıntıdır)

Faruk dedi ki...

Bence de o maça Fenerbahçe forvette Güiza yerine Hakan Demirel Maldonado'nun yerine Tolga, Alex'in yerine Sayın Admin ve Josico'nun yerine Murat Ortaç düzeniyle çıkmalı.

BELKİ O ZAMAN KAZANMAK İÇİN BİR ŞANSI OLUR FENERBAHÇE'NİN. BU HALİYLE ZATEN SAHAYA ÇIKMASIN DAHA İYİ...