14 Kasım 2008 Cuma

Lider Sahneye Çıkıyor.

Turkcell Süper Lig 11. Hafta açılış karşılaşması bugün saat 20:00'de Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Gençlerbirliği'nin lider Trabzonspor'u ağırlayacağı maçla başlıyor. Gençlerbirliği'nde sakat olan Mustafa Pektemek en büyük eksiklik olarak gözükürken, Trabzonspor'da ise cezalı olan Serkan Balcı forma giyemeyecek.

Trabzonspor bu maça federasyonun anlamsız tutumu sonucunda bir hayli yorgun olarak çıkacak. Geçtiğimiz hafta Hacettepe'yi cumartesi günü oynadığı maçta 1-0 mağlup eden bordo mavililer bu maçtan üç gün sonra Beşiktaş ile kendi sahasında karşılaşıp 2-1 mağlup olmuş ve Fortis Türkiye Kupası'nda gruptan çıkma şansını mucizelere bırakmıştı. Bu maçtan 3 gün sonra da bu akşam Gençlerbirliği'ne Ankara'da misafir olacaklar. Bu karşılaşmanın neden cumartesi ya da pazar günü oynanmadığını anlayamadım açıkçası, hafta içinde maç yapmayan zinde Gençlerbirliği efor olarak Trabzonspor'dan avantajlı bir konumda bulunuyor. Zorunlu fikstürlerdeki bu tür ''sıkışıklıkları'' anlayışla karşılamak gerekir ama Trabzonspor'un önümüzdeki hafta içi oynayacağı bir karşılaşma olmadığından bu maç bir iki gün daha sarkıtılabilir ve Trabzonspor'u ''amansız'' bir fikstürün içine sokmaktan kaçınılmış olurdu.

Trabzonspor'un maça başlayacağı kadro bu akşam çok önemli. Şayet Ersun Yanal tercihini yine Gökhan Ünal ve Umut Bulut ile çift forvet olarak kullanırsa ''kabus dolu bir gece'' bekleyecek Trabzonspor taraftarlarını. Sağ bekte Serkan Balcı olmayacağı için Tayfun Cora oynayacak ve gecenin bir diğer ''kabusu'' da Tayfun olacak. Sonuç almak için yine Colman, Yattara ve Selçuk İnan'dan özel çabalar bekleyeceğiz. Gençlerbirliği ligde bulunduğu konum itibariyle oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve sıkça kullanılan ''şiddetle puan ya da puanlara ihtiyacı var'' klişesinin tam karşılığı durumundalar.

Gençlerbirliği açık futbol oynamayı tercih ederse son derece zevkli bir maç izleyebiliriz, şayet öncelikle bir puanı hedef alırlarsa sıkıcı, belki golsüz, belki de tek farklı kazanılacak bir maç izleyeceğiz.

Sonuç itibariyle Trabzonspor'unda Gençlerbirliği'ninde kazanması gereken bir karşılaşma olacak. Hedefleri büyük olan Trabzonspor'un hata yapmadan bu maçı geçmesi ve Ankaraspor'un Fenerbahçe karşısında, Beşiktaş'ın da Bursaspor karşısında olası puan kayıplarını değerlendirip ligdeki konumunu daha da avantajlı hale getirmesi gerekiyor. Kayserispor, Sivasspor, Bursaspor ve Fenerbahçe gibi ''dişli'' takımlarla oynanmamış maçlar var ve hem özgüven hem de motivasyon açısından bu akşamki maçın mutlaka kazanılması gerekiyor...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya arkadaş ben bu federeyşının tutumunu anlamakta güçlük çekiyorum.böyle terbiyesizlik olurmu ya iki günde bir maç oynuyoruz.fener haftaiçini pas geçmiş cumartesiye koymuşun onun maçını.ayıptır ya senin ne hakkın var bana iki günde bir maç yaptırmaya.terbiyesiz herifler.daha fenerbahçe sivas gibi ligin dişli takımlarıyla oynayacağız bide:)))))))