6 Kasım 2008 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'nde 4. Hafta


Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının sonuna doğru gelirken, performansı merak ediliyor olan Anorthosis, Aalborg ve Ekomax Cluj gibi takımlar bu lige katılmayı ne kadar hakettiklerini gösteren performanslar göstermeye devam ediyorlar.

Anorthosis Famagusta geçen hafta ''ite kaka'' kaybettiği rakibi Inter'i 3-3 beraberlik ile evine gönderirken, galibiyeti kaçıran taraf oldu. Son iki maç kala gruptan çıkma şanslarını da devam ettirdiler. B Grubunun diğer maçında ise Panathinaikos deplasmanda Werder Bremen'i 3-0'la geçerek Werder Bremen serisinden 4 puan çıkarmış oldu. B Grubunun puan durumu ise Anorthosis ve Panathinaikos'un gösterdiği ekstra performanlarla bir hayli karışık durumda.

1- Inter: 8
2- Anorthosis: 5
3- Panathinaikos: 4
4- W.Bremen: 3

Fenerbahçe'nin yer aldığı G Grubunda ise Porto deplasmanda Dynamo Kiev'i 2-1 ile geçip grubu iyice karıştırdı, geçen hafta deplasmanda kazanmış olan Ukrayna takımı ise önemli bir fırsatı tepmiş oldu.

1- Arsenal: 8
2- Porto: 6
3- D.Kiev: 5
4- Fenerbahçe: 2

D Grubunda Liverpool son derece tartışmalı bir penaltı kararıyla 90+5'te bulduğu golle Atletico Madrid ile güç bela 1-1 berabere kalıp en azından bir puanın sahibi oldu. Bu grubun diğer maçında ise Marsilya kendi sahasında PSV Eindhoven'ı 3-0'la rahat geçti.

1- A.Madrid: 8
2- Liverpool: 8
3- Marsilya: 3
4- PSV: 3

H Grubu deplasman takımlarının zaferleriyle sonuçlandı. Zenit BATE Borisov'u, Juventus'ta Real Madrid'i aynı skorlarla 2-0 geçti. Alessandro Del Piero yıllanmış bir şarap gibi değerini her geçen gün artırıken Madrid ekibine 2 maçta 3 gol atarak tam bir kabus oldu.

1- Juventus: 10
2- R.Madrid: 6
3- Zenith: 4
4- BATE: 2

A Grubunda Bordeaux deplasmanda çok zorlandığı maçta Cluj'ı 2-1 yenerken, Roma Chelsea'ye 3-1 ile patladı ve nispetende olsa Cluj'a karşı olduğu ''sürpriz'' mağlubiyeti telafi etti.

1- Chelsea: 7
2- Bordeaux: 6
3- Roma: 6
4- Cluj: 4

E Grubunda Manchester United Liverpool gibi son dakikada bulduğu golle Celtic deplasmanından puan koparmayı başarırken, geçen hafta oynadıkları maçta toplam 9 gol atan Villarreal ve Aalborg bu kez de izleyicilere 2-2 ile bol gol izlettirdi.

1-ManU: 8
2- Villarreal: 8
3- Celtic: 2
4- Aalborg: 2

C Grubunda ise Sporting Lizbon deplasmanda 1-0 mağlup ettiği rakibi Lucescu'nun Shaktar Donetsk'ini deplasmanda da aynı skorla yenerek Shaktar'ın ''devam'' umutlarını suya düşürdü. Gecenin ikinci en büyük süprizi ise Nou Camp'ta Barcelona ile 1-1 berabere kalan Basel'den geldi.

1- Barcelona: 10
2- S.Lizbon: 9
3- Shaktar: 3
4- Basel: 1

F Grubunda Fiorentina Bayern Munich'i epey sallasada yıkamadı ve sahadan 1-1 'lik beraberlik ile ayrıldı. Lyon ise geçen hafta aksiyon filmi gibi bir maç sonunda deplasmanda 5-3 yendiği rakibi Steaua Bükreş'i kendi sahasında da her iki devrede bulduğu birer golle 2-0 yenerek rakibinin umutlarını neredeyse tamamen bitirmiş oldu.

1- Lyon: 8
2- B.Munich: 8
3- Fiorentina: 3
4- S.Bükreş: 1

Hiç yorum yok: