2 Kasım 2008 Pazar

Geri Dönüş Gerçekleşti...

Gerçekten çok kritik bir karşılaşmaydı. Galatasaray'a 3-0 mağlup olduktan sonra, kendi sahasında Gaziantepspor ile berabere kalan Trabzonspor bu iki karşılaşmadan yalnızca bir puan çıkarıp, liderliği Beşiktaş'a kaptırmış ardından yine Gaziantepspor ile oynadığı Fortis Kupası maçını da 3-1 gibi farklı bir skorla kaybetmişti. Olumsuz sonuçların ardından Trabzonspor baskı ile geldi İstanbul'a.

Maç bittiğinde tabelada İstanbul B.Şehir Belediyespor:0 Trabzonspor:4 skoru vardı. Bordo mavilileri oldukça mutlu edecek bir skor ve iyi bir futbol... Maçtan sonra Ersun Yanal ''tartışılacak bir isme sahip değilim'' dedi. Haftaiçinde Radyospor'da canlı yayına bağlanan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu Turgay Cingöz'ün yönelttiği ''Ersun Yanal'ın arkasındayız diyor musunuz?'' sorusuna çok net biçimde ''Hocanın arkasındayız demiyoruz ancak Ersun Hoca'yı şu an göndermek gibi bir düşüncemiz yok diyebiliriz'' şeklinde saçmasapan bir cevap vermişti. Eğer vizyonunuz takımın başına Giray Bulak ya da Nurullah Sağlam gibi bir adam getirmekse zaten hiç durmayın hemen görevden alın hocayı derim ben. Herşey yolunda giderken bu tip demeçlerle tekerleğe çomak sokan yöneticileri görünce Türk futbolu için hissettiğim olumsuz duygular artmaya devam ediyor. Ersun Yanal'da muhtemelen basın toplantısında bu demece karşılık üstü kapalı bir yanıt vermiş oldu asbaşkana. Yönetimin Ersun Yanal'ın arkasında durmaması ve her platformda yüceltmemesi şaşırtıyor beni. Tamamen bir enkaz devralan hoca yeni kurulmuş bir takımla kısa sürede ligin zirvesine tırmanıp orada tutunurken yapılırken bu tip açıklamalar hiç ama hiç hoş kaçmıyor. Yönetimin bu tutumunu anlamak mümkün değil.

Maç içinde birde penaltı polemiği gerçekleşti. Önce Gökhan Ünal parmağını kaldırıp kazanılan penaltıyı kullanmak istedi, sonrasında Colman penaltıyı kullanmak için hazırlandı ancak Ersun Yanal tercihini İbrahima Yattara'dan yana kullandı. Colman'da el hareketleriyle bu kararı protesto ettiğini gösterdi. Maçtan sonra Ersun Yanal bu pozisyon için ''maçlardan önce bu gibi vuruşlarda kimin nerede olması gerektiğini zaten söylüyoruz ve bu bağlamda Colman olması gereken yerde değildi'' açıklamasını yaptı. Colman'da penaltı golle sonuçlandıktan sonra Yattara'yı tebrik etmeye giden ilk futbolculardan biri oldu. Herhalde bu mesele uzayıp bir polemiğe dönüşmeyecektir.

Trabzonspor bu kritik karşılaşmayı ''kolay'' geçerken maça damgasını hiç kuşkusuz Selçuk İnan'ın mükemmel golü, Yattara'nın bir gol ve bir asisti ile Tayfun Cora'nın attığı golle ''arabada son ses müzikte dinlerim, gol de atarım'' demesi oldu. İlk golü atıp kilidi çözen futbolcu olsa da Tayfun Cora hakkındaki düşüncelerimde herhangi bir değişiklik olmadı. O yine sahada bulunduğu dakikalarda ''pimi çekilmiş el bombası'' olarak oynamaya devam edecek...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben bu hafta tahmin yapmayıda unuttum ya.bizim adminde insan bi hatırlatır.ama bayılıyorum hakan abininde trabzon maç tahminlerine:))