19 Kasım 2008 Çarşamba

Sekiz Teklif Aldım!

Sıklıkla olur bu. Büyük takımdan ayrılmış hoca ile bir iki hafta sonra yani ayrılık soğumaya yüz tutmuşken bir röportaj yapılır ve ''ex hoca'' içini döker. Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı gibi.

Ertuğrul Sağlam Beşiktaş kariyeri boyunca hiç kuşkusuz 8-0'lık Liverpool mağlubiyeti ile anılacak hep. En ''sansasyonel'' galibiyetini Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 ile Liverpool'a karşı aldığı gibi, en ''sansasyonel'' mağlubiyetini de yine Liverpool'a karşı 2-1'lik maçtan 15 gün sonra yaşamıştı. Geçen sezon herkesin kabul ettiği ortak bir gerçek varsa o da Beşiktaş'ın hakem engellemeleri olmasaydı lig şampiyonluğu elde edeceğiydi. Tekrar bakıldığında gerçekten ciddi haksızlıklara uğradı Beşiktaş geçen sezon. Tabi Ertuğrul Sağlam'da. Ligde namağlup durumdayken görevinden istifa etmeye zorlanmak tam da bizim ülkemize has bir durumdu. Ertuğrul Sağlam Metalist maçının özeleştirisini yapmadan önce ''Metalist ismini duyunca tüylerim diken diken oluyor'' demiş röportajında. Doğrudur bu söylediği, eminim birçok Beşiktaş taraftarı da bu ismi duyduğuna bir süre tüylerinin diken diken olmasına engel olamayacaktır. Ertuğrul Sağlam ''Metalist maçı büyük bir şanssızlıktı, orta sahayı geçip şutu atan futbolcu hayatında bir kez daha atamayacağı bir gol attı, Beşiktaş'a şimdiye kadar gelmiş en iyi savunma oyuncusu Zapotocny'nin iki bireysel hatasından iki gol yedik'' demiş. Bir yere kadar haklı aslında bu konuda ama aklıma hemen Fenerbahçe'nin Sevilla ile deplasmanda oynadığı maç geliyor. Volkan Demirel'in yediği golleri, Selçuk Şahin'in ''skandal'' hatalarını hatırlarsınız eminim. O maç daha 10. dakikada 2-0 olmuş ve farklı bir mağlubiyete doğru giderken küllerinden doğmuştu Fenerbahçe. Ertuğrul Sağlam'ın bir takım maçlardan da, oynanan futboldan da ders alması gerekiyordu, takımının motivasyonunun ne durumda olduğunu bilmesi gerekiyordu ama kesinlikle bu maçtan sonra gönderilmiş olması hatta O takımın başındayken Yıldırım Demirören'in gidip Lucescu ile görüşmesi gerçekten O'na karşı yapılmış büyük saygısızlıklardı.

Ertuğrul Sağlam'ın bana son derece enteresan gelen açıklaması ise ''8 tane teklif aldım'' diye başlayıp bu doğrultuda devam eden sözleri. Bir insan neden aldığı teklifleri rakamla açıklar? Ertuğrul Sağlam sorulan soruya ''Evet. Birtakım teklifler aldım'' şeklinde cevap verse bir mesele olmayacak benim gözümde ama 8 tane teklif aldığını beyan edince ''görüyorsunuz işte nasıl büyük bir hocayım, Beşiktaş'tan ayrılır ayrılmaz 8 tane teklif aldım, büyük hata etti Beşiktaş yönetimi'' der gibi bir tutumun içine giriyor. Bir tür kendini ispatlama çabası, bir tür kompleks bu aslında. Doğal olarak hele ki bu ara ligimizde yaşanan kıyımda hesap edilirse ligin sonuna kadar 8 teklif daha alabilir Ertuğrul Sağlam. Denizlispor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Hacettepe, Bursaspor, Kocaelispor ve birkaç takım daha hoca değiştirdi bu ligde ve eminim bu takımların hemen hepsi Ertuğrul Sağlam'ın kapısını çalmıştır. Şöyle bir düşününce mesela Ziya Doğan'ın da en az 6 teklif aldığını tahmin edebiliyorum. Çıkıp yarın O'da bunu belirtebilir mesela sayıyla. Aslında yerli hocaların yabancılardan eksikliği hep bu tip şeyler işte. Dün röportajda Fatih Terim'e ''Fatih Tekke'yi neden milli takıma almıyorsunuz?'' şeklinde bir soru yöneltiliyor ve Fatih Hoca bu soruya cevabını sadece ''gülerek'' veriyor. Yahu çık söyle işte, şundan şundan dolayı bu sebeplerle almıyorum diye. Hepsi bu. Üstüne konuşulur birkaç gün, başarısız sonuçlarda hatırlatılır biter gider. Böyle olunca işin yalnızca ''dedikodusunun'' yapılması daha mı hoş duruyor?

Ertuğrul Sağlam'da olsa, Fatih Terim'de olsa, Ersun Yanal'da olsa ''teknik olarak'' değil ama ''taktik olarak'' daha eksikleri var yerli hocalarımızın, bu konularda eğitime ihtiyaçları var. Bu eğitimi verebilecek birisi var mı ülkemizde? Açıkçası bence yok...

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Liverpool'dan her yediği gol için bir teklif almış demek ki :)

Adsız dedi ki...

hahahaha valla güzeldi he:)))

Melih Kazdağ dedi ki...

8 takıntısı yaratmış Liverpool maçı demekki Ertuğrul Efendi'de.Yok 8 teklif aldım,yok 8 takla atarım..