21 Kasım 2008 Cuma

Futbolun Çirkin Yüzleri

Melih Gökçek başlattı ilk önce bu çirkinliği, sanki penaltısı verilmeyen ilk takım gölge başkanlığını yaptığı Ankaraspor'muş gibi açtı ağzını yumdu gözünü. Ankara'nın su ve doğalgaz sorunları cayır cayır devam ederken o hakemin çalmadığı penaltıya taktı kafayı. Yazmak bile istemedim ben bu ipe sapa gelmez açıklamaları ama yüce Türk medyası hemen atladı üstüne, birkaç gün böyle geçildikten sonra bu kez Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın Halis Özkahya'yı telefonla araması gündeme damga vurdu. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamalar, Galatasaray Kulübünü'nü işleten ''bir garip adam'' Adnan Sezgin'in alakasız demeçleri... Ankaragücü - Fenerbahçe maçı şimdiden ''şaibe tufanının'' içine girdi bile. Yeni hakem Fırat Aydınus'un olası bir hatasında başına neler gelebileceğini kestiremiyorum bile. Canı yanan O'na saldıracak muhtemelen. Maçı kimin kazandığının hiçbir önemi yok artık, maçı oynamadan her iki taraf kaybetti zaten. Ülke futbolu yeni bir yara daha aldı. Cemal Aydın yaptığı çok matah birşeymiş gibi bir de kendini savunuyor ''Halis Özkahya şerefli ve haysiyetli bir adamsa O'na ne söylediğimi açıklar'' diye. Bir de üstüne ekliyor ''biz maçın hakemini üç gün önceden biliyorduk'' şeklinde. Özrü kabahatinden büyük!!! Hatalarından ders almayıp, yaptıkları her şeyi mübah sayan, takımları bir sezon iyi gidince Turkcell Super Lig'i ben yarattım havalarına giren ''Ne iş olsa yaparımcılar'':

Levent Kızıl
Cemal Aydın
Haluk Ulusoy
Fatih Terim
Göksel Gümüşdağ
Melih Gökçek
Sinan Engin...

Bu saydıklarım sadece buz dağının görünen kısmı, altını oysan kimbilir neler neler çıkar. Lütfen çekin elinizi futboldan, hakemleri aramayın, taraftarı tahrik eden demeçler vermeyin, maçları futbol sahasının dışında oynamayın. Federasyonun bir dönem uyguladığı slogan gibi düşünün: LÜTFEN!!!

NOT: Bu yazı www.muhabirturk.com sitesinde de bu şekliyle yayınlanacaktır.

3 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş admin. Listeye aynen katılıyorum. Adnan Sezgin, Adnan Polat ve Mahmut Uslu ilave etmek istediklerim.

Melih Kazdağ dedi ki...

Aynen katılıyorum yazdıklarına...bu adamlar sadece konuşan hem de hep olumsuz konuşan ortalığı karıştıran adamlar.Bu haftaki Cemal Aydın'ın hakem araması olayına Adnan Sezgin'in ''karışıklık ortamından nasıl faydalanırım'' düşüncesiyle kendi maçlarının pazartesiye alınmamasının intikamını almak için yakaladığı ufacık boşlukta federasyona yüklendi.Bu adamlar inşallah tez futbolun içinden temizlenirler.

AMİN

Faruk dedi ki...

AMİN...