15 Kasım 2008 Cumartesi

Yalnızca 3 Puan...

Umut Bulut'un golüne kadar işlerin hiçte iyi gitmediği maçta Trabzonspor tek golle 3 puanı almayı başardı Gençlerbirliği'nden. Gençlerbirliği'de Hacettepe gibi teknik direktörünü yeni değiştirmiş ve yeni teknik direktörüyle bir ''silkiniş'' peşinde koşarken çıktı Trabzonspor'un karşısına. Maçtan önce ısınırken Selçuk İnan'ın belindeki ağrıların artması sebebiyle son anda kadrodan çıkarılıp yerine Ceyhun Gülselam'ın oynaması ile maç Trabzonspor için daha bir enterasan hal aldı zira iki ''kule'' oynayacaktı ön liberoda ve karşılarında Engin Baytar, Emre Balak ve Mehmet Nas gibi seri stilli oyuncular olacaktı. Samet Aybaba bu ''ağırlığı'' iyi kullanamadı zira bu saydığım seri oyunculardan Mehmet Nas ile Emre Balak hemen hiç hücum düşünmezken, Engin Baytar ise sol kanada kayıp daha çok Tayfun Cora'yı zorladı.

Trabzonspor'un kadrosunu ve oynadığı futbolu artık kanıksadık, son maçların iyi adamı Gustavo Colman dün etkisiz bir günüde olunca Trabzonspor hemen hiç organize atak geliştiremedi. İbrahima Yattara'da ''küskünlüğünü'' devam ettiriyor bir iki maçtır ve dün sahada yine ''hayalet'' gibi gezdi ama belirtmek gerekir O'nun bu halleri bile ancak ligimizdeki iyi bir sağ açığın oynadığı kadar futbol oynamasına yetiyor. Aslında belki de küskünlük değil, isteksizlik ya da korkuda olabilir tam olarak kestiremiyorum ancak takımında biraz daha Yattara üstünden oynaması gerekiyor oyunu, hem iyi paslar alabilmek için hem de O'nu oyuna sokmak için. Maçın başında Umut Bulut'un karşı karşıya pozisyondan sonra Trabzonspor ilk pozisyonunu ancak ikinci yarının ortalarında Gökhan Ünal ile bulduğu golle yakaladı ancak bu net golü yardımcı hakem ofsayt gerekçesiyle geçerli saymadı. Maçın son 15 dakikası ise artık ''kim atarsa kazanır'' şekline bürünmüşken Gökhan Ünal'ın kafayla Umut Bulut'a gönderdiği topu, Umut ''klas'' bir kafa vuruşuyla ağlarla buluşturup skoru Trabzonspor'un lehine çevirmeyi başardı. Golden sonra Engin Baytar'ın organizasyonlarıyla pozisyon bulmaya çalışan Gençlerbirliği en tehlikeli pozisyonunu yine Engin Baytar'ın kullandığı ve üst direkte patlayan frikikle yaşadı. Maç sıkıcı, tatsız bir biçimde sona erdi ancak yine istediğini alan ekip Trabzonspor oldu.

Oynanan futbol kimseyi tatmin etmiyor ve Trabzonspor'un kalan 6 maçından üçü Sivasspor, Kayserispor ve Fenerbahçe gibi ligin ''dişli'' takımlarıyla. Bir maçta ''dişli ama formsuz'' Bursaspor ile oynanacak. Zorlu viraj işte tam da burası zaten. Haftaya Sivasspor maçıyla virajı dönmeye başlayacak Trabzonspor, şarampole yuvarlanacak mı yoksa sağ salim atlatacak mı bunu hep birlikte göreceğiz...

NOT: Bu yazı www.muhabirturk.com sitesinde de bu şekliyle yayınlanacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

e yeter daa:) 4 puan vermiyolar zaten:)))