24 Kasım 2008 Pazartesi

Tartışmasız Bir Numara...

Beşiktaş taraftarını yıllardır gıpta ile izlerim. Yaratıcıkları, maçın gidişatına göre ''an itibariyle'' yaptıkları besteleri, tribün şovları, diğer takım taraftarlarından çok ama çok farklıdır.

Hemen aklıma gelen birkaç tane örnek var mesela:

1- Ağır bir derbi mağlubiyeti sonrası İnönü'deki ilk maç Vanspor karşılaşması. İlk 20 dakika sessiz bir protesto var stadyumda. İlk on dakika 2-0 geçiliyor. 2 golde de Beşiktaş taraftarı en ufak bir ''sevinç reaksiyonu'' göstermiyor. 20. dakika geçilirken hep bir ağızdan bağırmaya başlıyorlar:

BUNDAN SONRA BÖYLE AKILLI OLUN!!!

2- Önemsiz bir lig ya da kupa veya bir hazırlık karşılaşması. Tam olarak hatırlamasam da sanki rakip Beşiktaş'ın bir ara sürekli hazırlık maçı yaptığı Dinamo Bükreş. Taraftar maçı bırakmış, maçı televizyonda canlı anlatan Ercan Taner ile uğraşıyor. Yaklaşık 3 bin kişi ya var ya yok tribünlerde. Tezahürat yükseliyor:

KONUŞ ERCAN YALNIZ DEĞİLSİN!!!

Birazdan amiyane tabirle cıvıtıyorlar:

BAŞBAKAN ERCAN, BAŞBAKAN ERCAN!!!

3- Son şampiyonluklarını kazandıkları 2002-03 sezonuna özel besteleri ise her daim güncelliğini koruyacak kadar güzeldi:

BU SENE ŞAMPİYON GÖRELİM SİZİ,
ÖLMEDEN MEZARA KOYMAYIN BİZİ,
KORKUTMAZ BİZLERİ MUSALLA TAŞI,
ÖLÜMÜNE SEVİYORUZ BİZ BEŞİKTAŞ'I...


4- Süleyman Seba'yı bile istifaya davet ederken yaratıcılıklarından ödün vermemişlerdi:

AHMET DURSUN YÖNETİM GİTSİN!!!

5- İstanbulspor'un Cem Uzan'ın yönetiminde olduğu sezonların birinde Cem Uzan İstanbulspor'un maçlarını oynaması için İnönü Stadı'nı kiralamaya kalkışır, Beşiktaş taraftarı cevabı yine tribünde verir:

İNÖNÜ BİZİMDİR, DİREKLERİ SİZİNDİR!!!

6- Hakemi hatırlamıyorum ama uzunca bir süre küfür etmemek için direnen Beşiktaş taraftarı verilen ''ters bir karardan sonra'' patlamıştır:

KUTU KUTU PENSE
ELMAMI YENSE
ARKADAŞIM HAKEM
ARKASINI DÖNSE!!!

7- ''Cobarde Gallina Ortega'' pankartını Fenerbahçe tribünlerinde açtırmayı başarmışlardır aynı zamanda.

Not: Cobardo Gallina Ortega (Portekizce) = Korkak tavuk Ortega!!! (Türkçe)

Bu postun asıl sebebi ise dün akşamki karşılaşma. Eskişehirspor karşılaşmasında Tello'nun kornerini kaleci son anda çıkarıyor ama top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tribünden bile belli olmuyor. Muhtemelen maçı televizyondan izleyen arkadaşlarından bilgi alıp bağırmaya başlıyorlar hep birlikte:

POZİSYON GOLMÜŞ ALLAH BELANI VERSİN!!!

Sonrası ise müthiş bu ''an itibariyle'' yaratılan tezahüratın, Youla Zapotocny ile girdiği ikili mücadelen sonra ceza alanı içinde yerde kalınca:

POZİSYON PENALTI ALLAH BELANI VERSİN!!!

Nobre'nin golünden sonra ise:

POZİSYON OFSAYTMIŞ ALLAH BELANI VERSİN!!!

Son olarak ise Sevgili Omanim'e bir arkadaşının gönderdiği maille gülmekten diyaframımın patladığı bir tezahüratları var. Doğru mu yalan mı bilmiyorum ama inanılmaz güzel ve yaratıcı:

Beşiktaş taraftarı otobüslerle Rize'ye deplasmana gider. Ramazan ayı ve otobüsteki hemen herkes oruçlu. Nasıl olsa uyuruz gidene kadar denmiş ve orucun tutulmamasına gerek görülmemiş. Fakat işler beklenildiği gibi gitmemiş, tezahüratlar, eğlence derken, uzun yolculuğunda etkisiyle uyumamış kimse ve susuzluk ile açlık iyice bastırmış. Rize'ye vardıklarında buldukları ilk caminin önünde toplaşıp tezahürata başlamışlar:

CAMİ İMAMI, OKU EZANI
YETER ARTIK, ANANIN A.I!!!

Hiç kuşkusuz çok büyük bir sivil toplum kuruluşu aynı zamanda Beşiktaş taraftarı. Yaratıcılıkları, tezahüratları, desibel rekorları kıran sesleri her zaman gür çıksın, biz kıskanalım ama onlar Türkiye'nin en iyi taraftar grubu olmaya devam etsin...

Hiç yorum yok: