27 Kasım 2008 Perşembe

Liderliği Pekiştirmek...

Önce grubun iki numaralı seribaşı Olympiakos'u kendi sahasında tek golle geçti Galatasaray, ardından da grubun bir numaralı seribaşı Benfica'yı iki golle deplasmanda yendi. 2 maçta toplanmış 6 puan var ve gruptan çıkmak garanti. Geriye kalan hedef ise grup lideri olabilmek.

Grup liderliği için Galatasaray bu akşam grubunun en zayıf halkası Metalist Kharkiv'i İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda saat 20:00'de ağırlayacak. Metalist Kharkiv Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir ekip zira yakın zamanda hem Beşiktaş'ı UEFA Kupası'nın dışına itmiş hem de Ertuğrul Sağlam'ın sonunu hazırlamıştı. Bu akşam Galatasaray'ın muhtemel onbiri:

Morgan de Santcis
Servet Çetin
Emre Aşık
Sabri Sarıoğlu
Hakan Balta
Mehmet Topal
Fernando Meira
Cassio Lincoln Soarez de Souza
Arda Turan
Harry Kewell
Milan Baros

şeklinde olacak. Ayhan Akman sarı kart cezalısı olduğu için kadroda bulunmuyor. Rakip Metalist Kharkiv'in deplasmanlardaki en büyük silahının kontrataklar olduğunu artık Sağır Sultan bile bildiği için Galatasaray'ın arkayı boş bırakarak yüklenmesi son derece anlamsız olacaktır. Kontrollü bir oyunla, özellikle duran toplarla gol aramak daha akıllıca olur tahmin ediyorum. Galatasaray'la ilişkisini bir türlü çözemediğim Karl-Heinz Feldkamp'ın da Galatasaray'da ''Teknik Danışman'' olarak hazır bulunacağı ilk karşılaşma olacak bu. Sarı kırmızılı ekibin maçtan beraberlik ya da mağlubiyetle ayrılması son derece sürpriz bir sonuç olacaktır, ciddiyeti elden bırakmadan, rakibi önemseyerek oynanacak futbol Galatasaray'a ''kolay bir galibiyet'' getirecektir. Bu karşılaşmada temsilcimize başarılar diliyorum...

Hiç yorum yok: