13 Kasım 2008 Perşembe

Türk Milli Takımı'nda Oynamak Bana Gurur Verir.

Deivid de Souza'nın adı son günlerde Milli Takım için geçmeye başladı. Colin Kazım-Richards'tan ümidini kesmiş olmalı Fatih Terim, sağ açık mevkinde şimdi bir numaralı aday Deivid de Souza. En azından Kazım'ın hem isminde, hem de biyolojisinde birazcık ''Türklük'' vardı ancak Deivid'te O'da yok.

Deivid de Souza Milli Takım'da oynasa faydalı olur mu? Kesinlikle evet. Ama aynı soruyu Lincoln için sorarsak cevabım yine evet olur, Hakan Balta'yı baz alıp Wederson için sorarsak O'nun için evet cevabını düşünmeden yapıştırırım. Hatta Lincoln'ün ismi bir dönem son Avrupa Şampiyonası'nda oynaması için geçmiş, Lincoln bu konuyla alakalı bir basın toplantısı bile düzenlemişti. Asıl sorulacak soru Türk Milli Takım oyuncusu olma yeterliğinin ne olduğu. Eğer sadece T.C vatandaşı olmak kıstassa tabi ki Deivid'de gereken şartları yerine getirip milli takımda oynayabilir. Marco Aurelio'nun milli takımda nasıl büyük gedikleri kapattığını düşünürsek, Deivid de Souza'nın da büyük bir fayda getireceği su götürmez bir gerçek. Ancak o zaman üst düzey formuyla kadroya Marcio Nobre'yi mi yoksa Mevlüt Erdinç'i mi çağırmak gerekir bu da ayrı bir soru işareti. Netice de Nobre'de T.C vatandaşı ve şu an milli takım forması giymeyi sonuna kadar hakediyor.

Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak bir konu bu ama Brezilyalıların hele de ''500.000 ytllik'' primleri gördükçe ''Türk Milli Takımı'nda oynamak bana gurur verir'' açıklamaları beni çok güldürüyor, umarım bu açıklamaları ciddiye alıp ''vay be ne memleketiz, bakan bir daha bakıyor'' türünden hislere kapılan yurttaşlarımız yoktur...

Hiç yorum yok: