11 Kasım 2008 Salı

Mikrofonlarımız Trabzon'da...

Fortis Türkiye Kupası ilk kez bir grup karşılaşmasında dört büyüklerden ikisinin mücadelesine tanıklık ediyor bu akşam. Trabzonspor ve Beşiktaş bu akşam saat 20:00'de başlayacak olan mücadelede Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda karşı karşıya gelecekler.

Trabzonspor ilk karşılaşmasında deplasmanda Gaziantepspor'a 3-1 yenilirken, Beşiktaş ise Antalyaspor'u 3-0'la geçmişti. Bu akşamki maç için uzun süren favori arayışlarımdan bir sonuç çıkaramasamda, galibiyete daha çok ihtiyacı olan tarafın Trabzonspor olduğu da su götürmez bir gerçek. Beşiktaş'ta Eduard Cisse, Tomas Sivok ve Mattias Delgado'nun maç kadrosunda olmayacağı açıklandı. Savunma, ön libero ve ve hücum hattındaki hemen hemen kilit isimler Beşiktaş formasını giyemeyecek bu akşam. Trabzonspor'da ise eksik oyuncu bulunmuyor, yalnızca son maçta sarı kart görüp cezalı duruma düşen Serkan Balcı'nın cezasının ''bir lig maçınımı'' yoksa ''bir resmi maçımı'' kapsadığını bilmiyordum ancak bugün maç kadrosunda görünce cezanın lig maçında uygulanacağını anlamış oldum.

Maç için söylenecek çok fazla birşey yok aslında, Beşiktaş takımı Trabzon'a lig maçı için geldiğinde başında Ertuğrul Sağlam vardı ve oyunu kendi yarı sahasında kabul edip bir puanı hedefleyip, o puanı alıp gitmişti. Antalyaspor ya da Hacettepe'den daha çok ofans düşünmemişlerdi. Şimdi Mustafa Denizli var, hücum futbolunu benimsemiş bir teknik direktör. Colman ve Yattara Beşiktaş savunmasındaki boşluklara ne kadar iyi top atarlarsa, ne kadar etkili koşular yaparlarsa Trabzonspor'un kazanma şansı o kadar artar. Beşiktaş ise oyunu ne kadar Trabzonspor sahasına yıkabilirse, kanatları ne kadar etkili kullanabilirse, kazanma şansı o derece artar. Maçın skoru olarak ise ben galibiyete daha çok ihtiyacı olan Trabzonspor'un kazanmasının normal sonuç olacağını düşünüyorum. Olası Beşiktaş galibiyeti ise sürpriz olmaz...

6 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

bu maç için 1-0 veya 2-1 lik Trabzonspor galibiyeti bekliyorum.Yalnız Delgado ve Cisse'nin oynamaması çok dezavantaj değil bu tür maçlarda.Çünkü konsantresi zayıf bir maç olacak Beşiktaş için.Trabzonspor için ise tam aksi.bu maçı yenemezse gruptan çıkamama olasılığı var.Bu tür konsantre olması zor maçlarda Delgado Cisse Bobo gibi oyuncular çok zor konsantre oluyorlardı.Onların oynamaması onların yerine oynuyacak oyunculara verilecek bir şans olduğundan bence daha hayırlı olacak.Sivok'u ayrı tutuyorum.Zaten her maç full konsantre oynuyor.Bu maç orta sahada cisse yerine inceman-Delgado yerine Tello oynar.Nobre-Bobo ikilisini oynatır bence bu maçta hoca.Sol tarafta da S.Özkan oynar.Tam ortada bir maç.Beşiktaş takımı daha kaliteli Trabzonspor takımı daha disiplinli-Daha fazla ihtiyacı var.Bu tür maçlarda daha fazla isteyen takım kazanır.

Unknown dedi ki...

Gene istanbul takımı, gene trabzon, gene hüsran. Tekrar ediyorum, ligi ilk 3'te bitirin, yüzyılın süprizi olacak!

Faruk dedi ki...

siz ilk ona girin, asıl o ''yüzyılın sürprizi'' olacak :)

Unknown dedi ki...

Görüşecez...

Adsız dedi ki...

istanbul büyük şehir belediyeside istanbul takımıydı ama 4 lük oldu:)istanbul takımlarına bakınca beşiktaş ve galatasaray güçlü takımlar istanbul büyükşehir belediyesi ve fenerbahçede aynı seviyede daha alt kademedeki takımlar.puan cetveline bakıncada birbirine yakınlıklarından belli oluyo zaten:))))

Adsız dedi ki...

artı birde istanbul takımlarının trabzonu yenmesi size neden büyük bir mutluluk vererek mesaj yazmanıza sebep olur hakan bey:))bizde o zaman kayseri sivas gaziantep gibi takımlar feneri yendiği zaman gene anadolu takımı gene hüsranmı diyelim sayın beyefendi:) siz rekabet halinde olduğunuz diğer istanbul takımlarının trabzonu yenmesiyle değil taraf olduğunuz istanbul takımı olan fenerbahçenin trabzonu yenmesiyle klavyenin tuşlarına tıklayın derim size sayın beyefendi:))