15 Kasım 2008 Cumartesi

Kim Kazanacak?

Turkcell Süper Lig 11. Hafta karşılaşmalarının en ilginci hiç kuşkusuz bu sezon ligde işlerin pek iyi gitmediği Fenerbahçe ile, ''overachieved'' performans gösteren Ankaraspor arasında saat 19:00'da İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak.

Ligde oynadığı 10 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet (Trabzonspor ve Gaziantepspor'a karşı ilk iki haftada 2-0'lık skorlarla) alan Ankaraspor, ligde oynadığı 10 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Fenerbahçe karşısında hem ikinci sıradaki yerini korumak hem de zirve yarışında iddialı olduğunu kanıtlamak için mücadele edecek. Ankaraspor 22, Fenerbahçe ise 16 puana sahip. Verdiğim istatistiklerin ne kadar ''enteresan'' olduğunun farkındayım ancak uzun yıllar sonra Fenerbahçe için işler gerçekten iyi gitmiyor. Geçen hafta Galatasaray'ı 4-1'le geçen Fenerbahçe'de yaşanan sıkıntıların halı altına mı süpürüldüğü yoksa bu sıkıntıların aşılıp, daha derli toplu, daha istekli bir futbol oynanmaya mı başlandığının anlaşılması için bu akşamki maç gerçekten güzel bir test olacak. Ankaraspor'u bu sezon yalnızca ligin ilk haftasında Trabzonspor'a karşı, geçen hafta da Eskişehirspor'a karşı 90 dakika izleyebildik. Murat Tosun ve Özer Hurmacı bu sezonun yükselen yıldızları. Teknik direktörleri eski bir Fenerbahçeli oyuncu olan ancak teknik direktör olduktan sonra Fenerbahçe'ye karşı şansı pek tutmayan Aykut Kocaman.

Fenerbahçe için sezon başından beri hep aynı şeyleri söyleyip duruyoruz, sakatlar ve takımdaki müthiş isteksizlik. Sakatlar iyileşti artık, öyle pek bir sorun kalmadı, isteksizlik sorununun geçen hafta nasıl çözüldüğünü hep birlikte gördük. Her maç Galatasaray ile oynanmadığına göre diğer takımlara karşı da aynı ''ciddiyeti'' göstermesi gerekiyor Fenerbahçe'nin. Bu ciddiyetin sağlanması adına getirilmişti Luis Aragones ancak şu ana kadar pek bir tesiri olmadı Avrupa Şampiyonu Hoca'nın.

Bu akşam bence bol gollü ve heyecanlı bir maç izleyeceğiz. Kazanan taraf Ankaraspor olursa Fenerbahçe'yi çok büyük bir girdabın içine sokacak, Fenerbahçe kazanırsa Ankaraspor'un kaybedeceği pek fazla bir şey yok. Bu açıdan bakıldığında stresin Fenerbahçeli futbolcuları, rahatlığın ise Ankarasporlu oyuncuları ne kadar etkilediğini görmüş olacağız. İyi seyirler...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

valla bugün fenerbahçeden bir sürpriz bekliyoruz:) beşiktaş ve trabzonun şampiyonluktaki en büyük rakibi ankaraspordan puan alacaklarıdır:)