20 Kasım 2008 Perşembe

Buraya Kadar...

Dile kolay tam on maçtır üstüste yeniyordu Fenerbahçe Ülkerspor Efes Pilsen'i. Dün benim maalesef izleyemediğim maçta bu gelenek sona erdi ve Efes Pilsen karşılaşmadan 69-63 galip ayrılarak Fenerbahçe Ülkerspor karşısındaki kötü gidişe dur dedi.

Bir kere Fenerbahçe Ülkerspor'un maç boyunca denediği üçlük sayısının 37 olduğunu duyunca mağlubiyetin asıl nedeninin ne olduğunu anlamış oldum. Potaları ''demir'' gibi olan Ayhan Şahenk'te bu kadar üçlük denemek ciddi risk almak demektir. Ayhan Şahenk potaları için bir ara ''büyülü'' yakıştırmaları yapılıyordu. Ancak yine de Efes Pilsen'i rakibini 63 sayıda tuttuğu için tebrik etmek gerekir. Kurulan yeni kadro oturdukça Efes Pilsen çok daha iyi sonuçlar almaya ve Beko Basketbol Ligi'ne ağırlığını koymaya başlayacaktır. Euroleague'de alınacak başarılı sonuçlar ise ''asıl hedef''e yaklaşmak için adım olmaya devam edecek.

Bu kısır maçta Efes Pilsen'de Thornton 14 sayıyla sahanın en skorer oyuncusu olurken, Fenerbahçe'de ise neredeyse 40 yaşına merdiven dayayan Damir Mrsic 13 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.

Bu mağlubiyet aynı zamanda Fenerbahçe Ülkerspor'un Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk mağlubiyeti olurken, Efes Pilsen'de 5. galibiyetini alarak, Fenerbahçe Ülkerspor ile galibiyet ve mağlubiyet sayılarını eşitlemiş oldu.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bir sıkıntıdan daha kurtulduk ya yalnız bir laf vardır ya ikisini toplasan bir adam etmez diye fenerbahçe ve ülkerde öyle oldu:)iki takım bir takımı yenemedi ya:)yazıklar olsun fenerede ülkerede:)

Unknown dedi ki...

fener trabzonu, ülkerde alpellayı yener!