9 Kasım 2008 Pazar

Derbi Bayramı...

Türk Futbol tarihinin en büyük iki kulübü Fenerbahçe ile Galatasaray Turkcell Super Lig'in 10. Haftasında bu akşam saat 19:00'da Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda karşı karşıya geliyorlar.

Dünya derbisi gibi bir isim takıldı bu karşılaşmaya ama bizlerden başka da önemseyen yok açıkçası. Yurtdışından hiçbir kanal maçın canlı yayınına talip olmadı, yani bizbizeyiz bu akşam. Varsın olsun, ligimizin en önemli maçı bu karşılaşma ve yılda sadece iki defa oynanıyor. Galatasaray'da Harry Kewell hazır ve oynayacak, Fenerbahçe'de ise Alex de Souza maç kadrosuna alınmadı sakatlığından dolayı. Milan Baros, Harry Kewell, Lincoln gibi yıldızlar ilk kez ligde bir derbi heyecanı yaşayacak Fenerbahçe'ye karşı, Fenerbahçe'de ise Daniel Güiza ve Josico'nun ilk derbisi yabancı oyuncular bazında. Ligdeki performans, puan durumundaki yer ve oynanan futbola bakıldığında Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesi normal sonuç olacak. Ancak Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın atmosferi, Fenerbahçeli oyuncuların Galatasaraylı oyunculara karşı olan psikolojik üstünlüğü gibi etkenler sarı lacivertlilerin artısı olarak gözüksede ben yine de oyumu Galatasaray galibiyetinden yana kullanıyorum.

Anketin bitimine 7 saat var ama artık sonuç belli gibi. Blog okuyucuları oylarını Fenerbahçe'den yana kullanmış ve kullanılan 18 oyun 10 tanesi Fenerbahçe'ye 8 taneside Galatasaray'a gitmiş. Anket sonucu son derece normal bence, hem blog okuyucularımın ağırlığının Fenerbahçeli oluşu hem de az önce bahsettiğim psikolojik faktörler Fenerbahçe'nin artıları.

Bu derbide işin en güzel yanı ne Galatasaraylı ne de Fenerbahçeli olmak. Ligin en büyük maçını tarafsız gözlerle izlemek kadar güzeli olmasa gerek. Bu büyük randevuda her iki kulübümüze de başarılar diliyor ve karşılaşmanın hakem faktörü devreye girmeden adaletli bir şekilde oynanmasını ayrıca hakedenin kazanmasını diliyorum...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili admin, 8 yıldır anlayamadığın gerçeği 9. kez yüzüne vuruyor gene Fenerbahçe'miz. Yerçekimi kanunu değişmez, suyun kaldırma kuvveti değişmez, 2 ile 2'yi çarparsan hep dört çıkar, güneş hep doğudan doğar, batıdan batar ve kadıköyde fener her zaman cimbomu yener sayın admin. Seni anlıyorum, takımları yatırıyorsun masaya, bakıyosun Baros Guiza'dan daha iyi, Kewell 5 tane Uğur Boral eder, önliberoda Ayhan Josico ya da MALdonado'dan daha verimli, G.saray defansı daha uyumlu, kalecisi daha formda, yedek klübesi daha parlak (varlık içinde yokluk yaşatan başkanımız sağolsun) vs vs... Ama olmuyo işte sayın admin.Gün geldi Sigma'dan 7 tane yedik, aynı gün cimbom e.frankfurt'u eledi, 3 gün sonra 'oku bakayım aykuuuut', gün geldi lider g.saray'ın 30 puan gerisine düştük, 7 eksik, paf takımı takviyeli kadromuzla kalemize pota asılacağı iddia edilen maçtan 1-0 galibiyetle döndük, favori olduk yendik, olmadık gene yendik. Hafta içi senle telde yaptığımız görüşmede çok kenter bir galibiyet alacağımızı söylediğimde bana gülmüştün, yok artık abi demiştin. Ama öyle işte sayın admin. Kadıköy büyüsünü biz çözdük sen hala çözememişsin. 9 maç üstüste galibiyet tesadüf değildir. Kadıköy'de ne Baros baros'tur, ne Nonda nonda'dır ne de Lincoln lincoln'dur. Dünya karmasıda kursa cimbom biz gene yeneriz. Kadıköy'de kaide, kural, formül, analiz, taktik, motivasyon işlemez. Aslan gelir, kedi olur döner... 9.şeref yılımız camiamıza hayırlı olsun!