7 Kasım 2008 Cuma

Lizbon'da Sarı Kırmızı Fırtına...

2000 ruhu diye yıllardır ''ruh çağırır'' Galatasaray. Dün gece Luz Stadyumu'nda sanki Lincoln değil Hagi'yi, sanki De Sanctis değil Taffarel'i, sanki Hakan Balta'yı değil Hakan Ünsal'ı, sanki Emre Aşık'ı değil, Popescu'yu izledik. İlk dakikalarda tökezlemeler yaşasa da, De Sanctis'in inanılmaz kurtarışıyla maça ortak olan Galatasaray, Servet Çetin'in indirdiği topta Emre Aşık'ın yarım volesiyle öne geçtiği anda maç bitmişti zaten. Galatasaray bağıra bağıra çok net biçimde kazandı maçı. Ayhan Akman'ın süper pasında Arda'nın indirdiği topa Ümit Karan'ın koyduğu ayak yalnızca skoru süslemeye yetti Lizbon'da. Servet'inden Ayhan'ına, Karan'ından Lincoln'üne kadar yani tepeden tırnağa, Galatasaray maçı oynamadı adeta yaşadı. Baros'un kaçırdıkları olmasa, bir de Harry Kewell sahada olsa, skor son derece ''sansasyonel'' olabilirdi.

Galatasaray'ın bu galibiyeti onları gruptan çıkarmaya yetti ve hedef şimdi grup liderliği oldu. Önümüzdeki turda UEFA Kupası üçüncüsü ile eşleşmek cazip bir seçenek gibi görünüyor.

Hafta sonu Fenerbahçe derbisine çıkacak olan Galatasaray'ın Fenerbahçe kadar yıpranmadığı da görünen bir gerçek. Yıllar sonra ilk kez bir derbiye hem de Kadıköy'de neredeyse ''favori'' olarak çıkacaklar.(Gerçi İddaa'da oranlar Fenerbahçe'nin galibiyet ihtimalinin daha ağır bastığını söylüyor)

Galatasaray'ın kadrosu hemen hemen oturdu artık. Eskişehir'deki maçtan sonra bu maç tam bir doping oldu sarı kırmızılılara. Avrupa Kupası maçlarını iyi skorlarla geçen iki ezeli rakibin maçını izlemek son derece keyifli olacak pazar akşamı...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasarayda fenerbahçede avrupadan dönebilicekleri en iyi skorlarla döndüler.hiç kimse fenerbahçenin londradan beraberlikle galatasarayında lizbondan galibiyetle döneceğini beklemiyordu sanırım.bu arada hakan abi sende iyice ipe un sen serdin ama sabahtan akşama kadar çocuğun başında mı bekliyon anlamadımki.araya bi tahmin sıkıştırmışın mecburiyetten.ama trabzonspor tahmininde doğru yolu bulmana sevindim.e tabi artık pabuç pahalı laubalilik kaldırmaz duygularla değil mantıkla hareket etmekte fayda var:))

Adsız dedi ki...

Lizbonun iki takımından biri olan Benfica karşısında alınanm galibiyet galatasaray için güzel bir sonuç ne de olsa herkes beraberliğin bile çok iyi bir netice olduğunu sölerken ama ne de olsa cimbom zoru başarmayı sewer.grupta galatasarayın kimse ilk ikiye giremeceğini sölerken gruptan çıkmak şimdien garanti sayılır.