25 Kasım 2008 Salı

Trabzonspor - Sivasspor Maçına Objektif Bakışlar...

Trabzonsporlu kimliğimle tarafsız ve objektif yazılar yazıp her kesimden blog okuyucumun dikkatini çekip, farklı bir platform sunmaya çalışıyorum blog işine başladığımdan beridir ancak zaman zaman en objektif tutumumla yazdığım yazılara bile olumsuz ve farklı eleştiriler gelince dışarıdan destek almaya çalışıyorum. Geçen sefer Tuncay Şanlı için Mehmet Demirkol'u yardıma çağırmıştım bu kez Trabzonspor - Sivasspor maçı için Hakan Ünsal ve Sergen Yalçın'dan yardım rica ettim, sağolsun kırmadılar beni. Virgülüne dokunmadan:


Hakan Ünsal: Sivasspor ise oyunun genelinde savunma yapar şekilde oynadı. Trabzonspor için şunu söylemek lazım, en kötü oynadığı maçta bile hep temposu var, hep önde oynamayı düşünüyorlar. Bu, Ersun Yanal'ın futbol anlayışıyla doğru orantılı. Yalnız maçın son bölümünde Yattara'nın çıkması doğru değildi. Çünkü Sivasspor iyice geriye yaslanmıştı. Trabzonspor kenarlardan yapılacak ortalarla pozisyon bulabilirdi ve bunu yapabilecek tek oyuncu Yattara'ydı. Trabzonspor'un en büyük sıkıntısı oyun kurucu. Pozisyon hazırlayacak bir futbolcuları yok. Bunu devre arasında çözmeleri gerekiyor.

Sergen Yalçın: Bence Trabzonspor'un bu hafta kazanmasını hakem Selçuk Dereli engelledi. Maçın başındaki penaltıyı verse, Trabzonspor belki de 3-4 gollü bir galibiyet alabilirdi. Şunu da unutmamak lazım Trabzonspor Sivas'ı yense, Fenerbahçe'ye 9, Galatasaray'a 8 puan fark yapacaktı. Kadroya bakarsak Trabzonspor'un stopere ihtiyacı var. Song iyi oynuyor ama sakatlık gibi durumlarda Trabzonspor sıkıntı yaşar. Bence Trabzonspor'un İtalyan ya da Fransız bir stoper alması lazım. Stoperin geriden oyun kurmasına falan da gerek yok. Gol yedirmesin yeter.

Gerek maç içinde Sevgili Omanim ile konuştuğumuz gerekse maçtan sonra savunduğumuz doğrularla hemen hemen birebir örtüşen iki farklı yorum daha kattım. Lütfen art niyet aranmasın bu tip destek arayışlarımda, amacım haklılığımı değil Trabzonsporluluk kimliğimin yanında art niyet olmaksızın objektifliğimi serpiştiriyor olduğumu ispatlamak sadece...


3 yorum:

Adsız dedi ki...

yalnız şöyle birşey var.bu maçın kazanılamamasını sadece bir pozisyona bağlamak haksızlık olur.maçlarda hakem hataları her zaman yapıldı yapılacaktır.ankaraspor galatarasaray maçındada galatasarayın bariz penaltısı verilmedi.bunun trabzonun penaltısının yarısı kadar gündeme gelmemesinin sebebi galatasarayın maçta çok etkisiz kalıp galibiyeti hakedecek bir futbol oynamaması trabzonsporun ise büyük bir mücadele vererek galibiyeti yakalayacak pozisyonlarıda bulması ama gerek şanssızlık gerekse beceriksizlikten bunların değerlendirilememesidir.beşiktaş eskişehir maçında da beşiktaşın golü geçersiz sayılmış fakat beşiktaş bulduğu gollerle maçı 2-0 kazanmıştır.hakem hataları her zaman vardır olacaktır amaç hataya rağmen kazanmak SALDIR BORDOO MAVİİ OLEEEEEE

Unknown dedi ki...

Hakan Ünsal + Segen Yalçın + Faruk Turutoğlu = Adnan Aybaba

Faruk dedi ki...

Hakan Ünsal ile Adnan Aybaba gerek futbol bilgisi gerek üslup olarak karşılaştıralamaz bile, sergen yalçın henüz yeni olduğu için hakkında henüz kanaat getirmedim. ama benim müthiş bir eşleştirmem var:

hakan demirel = necati bilgiç + selçuk yula + amigo rambo...

saygılar...