19 Kasım 2008 Çarşamba

Seri Devam Edecek mi?

Son yıllarda Fenerbahçe Ülkerspor'un Efes Pilsen'in üzerinde kurduğu ''ağır'' hegemonyayı hepimiz biliyoruz. En kötü döneminde, Panathinaikos, Olympiakos, Barcelona, Virtus Bologna, Maccabi Tel-Aviv gibi Avrupa basketbolunun önemli temsilcileri bile Efes Pilsen'e zaman zaman boyun eğerken, Fenerbahçe Ülkerspor tam on maçtır üstüste Efes Pilsen'i mağlup ediyor ve bu maçların skorları sıklıkla on sayı ve üzeri farklarda oluyor. Fenerbahçe Ülkerspor'un Efes Pilsen üzerinde kurduğu psikolojik üstünlük inanılmaz boyutlarda. Futbolda Galatasaray'a karşı Kadıköy'de oynanan maçların atmosferini, basketbolda Efes Pilsen'e karşı oynadıkları her maçta görmek mümkün.

Bugün bu iki ekip Beko Basketbol Ligi'nin 6. hafta maçında yeniden karşı karşıya geliyorlar. Fenerbahçe Ülkerspor şimdiye kadar oynadığı 5 maçıda kazanarak son derece formda olduğunu gösterdi. Efes Pilsen ise Balıkesir Banvitspor'a karşı oynadığı ilk hafta maçını kaybettikten sonra üstüste 4 maçını da kazandı. Fenerbahçe Ülkerspor'da sakatlıkları süren Ömer Aşık ve Ömer Onan oynayamayacaklar. Efes Pilsen'de Mario Kasun yok. Oğuz Savaş ve Emir Preldzic bu sezon adeta ''sınıf atladılar'' ve yine hiç kuşkusuz Efes Pilsen'e karşı Fenerbahçe Ülkerspor'un önemli kozları olacaklar. Efes Pilsen'de ikinci baharını yaşayan iki oyuncu var. Birisi Ender Arslan diğeri de Milos Vujanic.

Maçı kim kazanır? Görüntüye bakılırsa Fenerbahçe Ülkerspor üstüste onbirinci galibiyetine çok yakın ancak Efes Pilsen bu maç için ekstra bir motivasyon yakalayabilir mi? Bunu ancak maç başlayınca göreceğiz.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 20:30'da başlayacak karşılaşmayı SporMax kanalından canlı olarak izleyebileceğiz. Bu büyük randevu öncesi ülke basketbolumuzun bu iki önemli takımına başarılar diliyorum...

Hiç yorum yok: