15 Kasım 2008 Cumartesi

Bir Devin Zor Günleri...

Dallas Mavericks'i takip ediyorum bir zamandır, iki sezondur play-offlarda yaşadıkları çöküşün önünü bu sezon alabilirler mi diye? Bu sabaha karşı da kendi evleri American Airlines Center'da Hidayet'in Magic'ini ağırladılar. Orlando Magic beklentilerin aksine sezona öyle çok ''spektaküler'' başlayamadı. Bu maça kadar 4 galibiyet ve 3 mağlubiyetleri vardı. Arada bir dikkat çekici 35 sayılık Hidayet Türkoğlu performansı haricinde ''orta sıralar takımı'' olarak göze çarpıyorlardı. Mavs ise sezona son derece kötü girip 2 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile Batı Konferansı Güneybatı galibiyet sıralamasında son sıraya demir atmıştı.

Dallas Mavericks bir nevi ''geri dönüş'' maçında Orlando Magic karşısında da tutunamadı ve maçı 102-100 kaybederek 10. maçında 8. mağlubiyetini aldı. Eski Detroit Pistons coachu Rick Carlisle ile anlaştıkları günden beri eleştiri oklarının hedefi oluyorlar. Takımın ''çılgın'' sahibi Marc Cuban ipleri eline iyice almak için bilerek böyle yumuşak yüzlü coachlar seçiyor eleştirileri haklı çıkacakmış gibi görünüyor zira Brandon Bass'ın fazla süre aldığını ve bu süreyi O'na verenin Carlisle değil Cuban olduğunu iddia eden geniş bir medya kitlesi var bu aralar Dallas çevresinde. Meşhur ''Dallas'' dizisindeki entrikalar gerçek olmaya başladı Dallas çevresinde. Dirk Nowitzki yine bilinen performansıyla elinden geleni yapmaya çalışıyor ama formsuz Jason Terry O'na yardım edemeyince işler iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Şampiyonluğa çok yaklaşıp kaybettikleri Miami Heat serisinden sonra iflah olamadı bir türlü Dallas Mavericks, Marc Cuban bu takımı bir nevi ''NBA Live'' oyununda olduğu gibi ''Dynasty Mode'' da yönetmeye çalışıyor ancak birilerinin O'na bu ligin bir ''video oyunu'' olmadığını söylemesi lazım...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

dallas bu zor günleri aşıcaktır:))daha öncede yaşamıştı dallas böyle zor günler ama taraftarınında çılgınca desteğiyle (özellikle dallas gol gol gol) bu krizleri aşmasını bilmişti:))yine aşacaktır:)