10 Kasım 2008 Pazartesi

Turkcell Süper Lig 10. Hafta Toplu Sonuçlar ve Görünüm

TOPLU SONUÇLAR:

Beşiktaş - Kocaelispor: 5-2 (Nobre,Holosko,Delgado,Nobre,Bobo/Taner,Semavi)

Ankaragücü - Bursaspor: 1-1 (M.Erdoğan/Romaschenko)

Trabzonspor - Hacettepe: 1-0 (Colman)

Konyaspor - Gençlerbirliği: 2-2 (Celalettin,Erdal/M.Pektemek,Burhan)

Denizlispor - Kayserispor: 1-0 (Roberts)

Ankaraspor - Eskişehirspor: 2-0 (Konate,M.Çakır)

Gaziantepspor - İstanbul B.Şehir Bel.: 1-4 (Tabata-pen-/Serhat,Efe,İ.Akın,Erman)

Antalyaspor - Sivasspor: 2-1 (Djiehoua,Orhan Ak/M.Yıldız)

Fenerbahçe - Galatasaray: 4-1 (Selçuk,E.Aşık-kk-,Lugano,Deivid/Lincoln)

HAFTANIN TAKIMI: Fenerbahçe

HAFTANIN FUTBOLCUSU: Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği)

HAFTANIN GOLÜ: İbrahim Akın (Gaziantepspor - İstanbul B.Şehir Bel.)

PUAN DURUMU:

1- Trabzonspor: 23
2- Ankaraspor: 22
3- Beşiktaş: 21
4- Sivasspor: 18
5- Galatasaray: 17
6- Kayserispor: 17
7- Fenerbahçe: 16
8- Bursaspor: 16
9- Gaziantepspor: 14
10-Konyaspor: 14
11-Eskişehirspor: 13
12-İstanbul B.Şehir Bel.: 12
13-Denizlispor:11
14-Gençlerbirliği: 10
15-Antalyaspor: 8
16-Hacettepe: 8
17-Ankaragücü: 7
18-Kocaelispor: 2

GOL KRALLIĞI:

9 GOL: Mehmet Yıldız
7 GOL: Mehmet Çakır
6 GOL: Sergei Djiehoua

HAFTANIN MAÇLARI:

Eskişehirspor - Ankaragücü
Bursaspor - Beşiktaş
Galatasaray - İstanbul B.Şehir Bel.
Sivasspor - Konyaspor
Gençlerbirliği - Trabzonspor
Hacettepe - Gaziantepspor
Fenerbahçe - Ankaraspor
Kocaelispor - Denizlispor
Kayserispor - Antalyaspor

NOT: Lig Tv tarafından henüz maçların günleri, saatleri ve yayın programı açıklanmadığından bu konuda şimdilik bilgi veremiyorum. Sadece yayın akışı bilgilerinden yola çıkarak:

Cuma 20:00 Gençlerbirliği - Trabzonspor
Cumartesi 19:00 Fenerbahçe - Ankaraspor
Pazar 15:00 Bursaspor - Beşiktaş
Pazar 19:00 Galatasaray - İstanbul B.Şehir Bel.

şeklinde olduğunu söyleyebilirim.

GENEL BAKIŞ:

Dev derbiden Fenerbahçelileri şaşırtmayan bir sonuç çıktı, Fenerbahçe çok zorlanmadığı maçta Galatasaray'ı farklı mağlup edip, zirveye yaklaşma çalışmalarını sürdürdü, Galatasaray ise bu mağlubiyetle son üç deplasman maçından mağlubiyetle dönerek bu konudaki şanssızlığını kıramadı. Trabzonspor alıştığımız kötü futbola rağmen Colman'ın mükemmel golüyle Hacettepe'yi zorda olsa geçip liderliğini korudu. İkinci sıradaki Ankaraspor ise uyutan karşılaşmanın son anlarında Eskişehirspor'a iki gol atarak Trabzonspor'un hemen ardındaki yerini korumayı bildi. Eskişehirspor tipik bir Rıza Çalımbay takımı ve savunma yaptıkları zaman çekilmez oluyor bu takımı izlemesi, hele dünkü gibi sahada bir de kontratak profesörü Youla yoksa. Beşiktaş Kocaelispor'u 2-0'dan 5-2 yenerek bu sezon garip bir şekilde futbolumuza yerleşen 5-2 geleneğini bu hafta devam ettiren ekip oldu. Nobre ve Delgado ise iyi futbollarını klas gollerle süslediler. Kocaelispor'un bu futbol anlayışıyla, bu sistemle bu ligde tutunması çok zor büyük mucizeler olmazsa, görünen o ki Bank Asya'ya olan üç biletten biri sahibini buldu. Sivasspor iyi gidişini bu hafta koruyamadı ve 10 kişilik Antalyaspor'a mağlup olarak zirve yolunda önemli bir yara aldı. Maçtan sonra Bülent Uygun ''Antalyaspor bizi eze eze yendi'' cümlesini kurarak bir kez daha gönülleri fethetti. Sıklıkla hakemlere ya da futbolculara yüklenen günahlardan arınmış bu açıklamalar pek bir hoş duruyordu maç sonu demeçlerinin içinde. Gaziantepspor Galatasaray'dan sonra bu hafta da kendi sahasında Abdullah Avcı'nın takımına fena çarpıldı. Son iki haftada yenen 7 gol ve sıfır puan var. İyi gidiyordu Gaziantepspor umarım düşüşleri kısa süreli olur. Konya'daki maçta ise Mustafa Pektemek fırtınası vardı. Konyaspor ikinci yarıda Celalettin ve Erdal Kılçaslan'ın golleriyle iki farklı üstünlüğü yakalasa da oyuna 70. dakikada giren genç Mustafa Pektemek 81. dakikada bir gol atıp 90+3'te de Burhan Eşer'in golünün asistini yaparak takımının puan hanesine tek başına bir puan yazdırdı. Maçtan sonra çıkan olayların baş aktörü olan Veysel Cihan'ı da allah ıslah etsin diyorum, ayrıca istisnasız oynadıkları her maçtan sonra hakem hakkında birşeyler söylemesi midemi bulandırmaya başladı. Denizlispor geçen hafta Beşiktaş'ı yenen Kayserispor'u 1-0 mağlup ederek Ali Çınar'ın gidişini kutladı! Kayserispor ise bu sezon diğer sezonlara oranlara puan kayıplarına biraz daha erken başladı gibi, zirveden kopmamak istiyorlarsa bu tip maçlardan ''hiç yoksa'' 1 puan çıkarmalarında fayda var. Bursaspor ile Ankaragücü'nün maçından hiç bahsetmek istemiyorum, ağır konuşurum başım derde girer...



1 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Bu haftanın en önemli spor olayı tabiki derbiydi.Sitedeki yorumcuların çoğu FB-Gs maçlarının tüm sezonki performanstan ayrı tutulması gerektiğini düşünmüş olmalı ki skor tahminlerinde hep FB nin üstünlüğü göze çarpıyordu.Öyle de oldu.Aslında Fenerbahçe sadece extra mücadele etti.Ve bu Gs'ye 4 gol atmaya yetti.Admin'le telefonda konuştuğumuzda çok teknik ama bir o kadar narin orta saha ve forvet hattından oluşan GS takımı biraz sert biraz koşan bir orta saha ve defans hattı karşısında görünce sahada sindi.Bu daha öncede olmuştu.Gelecekte de olacak.Tabii hoca bu orta saha ile oynamaya devam ederse.''Dede'' doğru kararlar vererek defansını ileriye çıkartmadı.Arkaya sarkabilecek Baros diye bir oyuncu ve ona asist yapabilecek 3-4 oyuncu var.Oyunu geride kabul etti.Oyunu sıkıştırdı ve GS nin teknik oyuncuları sadece sağa sola kısa paslarla oynayabildi.Bunlara rağmen defanstaki hatalar olmasa Gs maça ortak olabilirdi.FB ahım şahım bir oyun oynamadı.Emre Aşık ve Servet küçük maçlarda etkisiz forvetlere karşı külhanbeyi kesilirler ancak karşılarında Semih ve Özellikle Guiza olunca afalladılar.Semih ve Guiza oyunda çok görünmediler ama özellikle Guiza devamlı hareketli oyunu ve sağa sola etkili koşular yaparak defansın dengesini bozdu.Onun dışında iyi oynayanlar FB'Den Selçuk,Deivid,Josico,G.Gönül GS den ise Ayhan,Lincoln,Sabri'ydi.
Josico bilmem bana mı öyle geldi ama Maldonado'dan sonra Sanki maestro gibi oynadı. Şaka biryana bütün gedikleri kapattı çok koştu ve en önemli özelliği sert oynadı.Sanırım artık bir sakatlık olmazsa Fenerbahçe Deivid-Selçuk-Josico-Uğur dörtülüsü önünde Alex ile oynar.Bu durumda Semih kulübeye gider.Diğer maçta Beşiktaş-Kocaelispor maçı çok ilginç geçti.Laubali Beşiktaş defansı futbolda ciddiyetsizliğin neler mal olacağını gördü.Zaten Kocaelispor denince hocası Yılmaz Vural.Yani hücum oynayan bir hoca.Hücum oyuncuları da bir nebze başarılı.Defansı çok zayıf bir takım.Defansta BJK nasıl bu kadar laubali olurlar hiç anlamadım.Karşı takımın hangi bölgesi güçlü hangi bölgesi zayıf diyerek bir taktik çalışılmaz mı?Maçı izlerken 0-2 yenik duruma düştüğümüzde maç 5 olur dedim kendi kendime.Oldu ama oynanan oyun hiçde başarılı değildi.Beşiktaş'ın yani M.Denizli'nin taktiğini yavaş yavaş çözmeye başladım.Orta sahada oyunu hiç gevelemeden top hücum oyuncularına aktarılıyor.Hatta biraz acale ediliyor.Defanstan ve orta sahadan tüm toplar Nobre'ye atılıyor.O şuanda iyi oynuyor da sağa sola indiriyor topları.Top hücumda kalıyor.Birgün bir defans oyuncusu çıkar.Zaten kısa boylu olan Nobreye top göstermez ise Beşiktaş Dumura uğrar gibi geliyor bana.Bu oyunla orta saha devamlı eksik kişiyle oynuyor.Hatta eksik kişi demiyelim sadece Cisse'ye kalıyor.Bu hafta Oyunun ilerleyen dakikalarında Cisse'nin yerine Sivok oynadı.Bu oyuncu bu mevkide daha öncedende oynamıştı.İleride Cisse'yle birlikte o mevkide oynar diye düşünüyorum.